19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Konkurrerer i Athletic Fitness og Bikini Fitness

Eileen Røst (29) og Michael Hegstad (26) lader opp til Stavanger Open

-Det høres kanskje rart ut, men har jeg for store muskler blir det trekk.

Michael Hegstad (26) fra Jakobsli reiser denne måneden til kroppsbyggerstevnet Stavanger Open. Her skal han konkurrere i Athletic Fitness, en gren av kroppsbyggersporten som skiller seg fra den klassiske bodybuildingen ved at muskelmassen ikke skal være for stor.

-Det er helt klart et skifte på gang. For mange har den klassiske bodybuildingen vært uoppnåelig. De siste årene har det derfor vært en klar dreining over på grener som Athletic Fitness, Body Fitness og Bikini Fitness.

TRENINGSØKT: Michael Hegstad fra Jakobsli og Eileen Røst fra Nardo trener begge hos Kaliber Treningsstudio på Vestre Rosten.

Gunnar Strand Jacobsen startet i 2002 Kaliber Gym på Vestre Rosten og har fulgt kroppsbyggermiljøet i Trondheim i en årrekke.

I dag er Strand Jacobsen personlig trener for flere kroppsbyggere samtidig som han også gir råd om trening og kosthold til hverdagsmosjonister. Han tror mange synes for store muskler blir for «freaky»

-Ser man på Arnold Schwarzenegger i sine glansdager er det helt klart snakk om en imponerende fysikk. For mange er det imidlertid ikke dette som er målet. Det blir rett og slett for voldsomt.

Bikini fitness

En relativt ny gren innen kroppsbyggingen er Bikini Fitness. Konkurranseformen har det siste året skutt fart, også her til lands.

Eileen Røst (29) fra Nardo har kastet seg på bølgen.

-Bikini Fitness er en mer feminin gren innen kroppsbyggingen. Selv om det også her er fokus på muskler er det viktigste allikevel kvinnelige former. Derfor trener vi mest rompe, lår og skuldre.

Strand Jacobsen sier bikini fitness har vært med på å gjøre styrketrening med vekter populært blant jentene.

rostenkroppA-Terskelen for å komme i gang med å konkurrere har blitt lavere, kroppsidealet er mer feminint med bredere appell, og bikini fitnessen har litt mer glamour og show rundt seg enn tradisjonell kroppsbygging.

Streng diett

Michael og Eileen har de siste to månedene vært i oppkjøringsfasen til Stavanger Open. Den største utfordringen har vært å overholde dietten.

-Jeg er dritt lei kylling, ler Michael.

For kroppsbyggeren fra Jakobsli er det nemlig hvitt kjøtt som står på menyen, både til lunch, middag og kvelds. Nøye tilmålte 700 gram daglig, kombinert med litt ris og brokkoli. Frokosten består av havregryn, 3 hardkokte egg og en proteinshake.

Også Eileen veier maten.

-Jeg har høy forbrenning og legger derfor ikke så lett på meg. Det handler allikevel like mye om hva jeg spiser, som hvor mye jeg spiser, forteller hun.

rostenkroppBNår Michael og Eileen står på scenen under Stavanger Open den 21. september vil de bedømmes også ut ifra posering og fremførelse. I oppkjøringsfasen blir det derfor en del timer foran speilet.

-I Athletic Fitness har vi fire forskjellige poseringer, forfra, bakfra og fra sidene. Dette må sitte, ellers blir det minuspoeng.

Eileen må også forberede seg på en mulig «catwalk».

-Går jeg videre fra de innledende rundene blir det, i tillegg til posering, også en runde rundt på scenen.

Den aller siste finnishen gjøres like før konkurransestart. Da spray-tannes hele kroppen. Michael må også passe på at kroppshår er nøye barbert vekk.

-Hår på brystet er fy i konkurransesammenheng, forklarer han.

- Annonse -

LES OGSÅ