-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022

Vil flytte fra Lade til Tunga

- Annonse -

Sektorsjef for marked og eiendom, Jon Magne Elshaug, sier det er flere grunner til at Trondos nå ønsker å flytte byggevarehuset på Lade.

– Vi trenger kort og godt større plass. Dessuten vil den planlagte forlengelsen av Håkon Magnussons gate gjøre det vanskelig å kunne opprettholde dagens -varemottak.

Elshaug forteller at man derfor ønsker å ta i bruk næringsarealet i Tungaveien 26, når leiekontrakten med Nortura går ut i 2015.

–Det er ikke så mange områder å velge i på Østsiden av byen. Ved å flytte varehuset til Tunga vil vi ha muligheten til å kunne utvide på samme som vi nå gjør på Tiller.

Selv om Nortura i dag har flyttet ut mesteparten av sin virksomhet fra området, har den norske kjøtt– og eggprodusenten ennå ikke tatt stilling til hva man ønsker å gjøre etter 2015.

–Vi har nå satt ned en arbeidsgruppe som ser på hvor aktiviteten som i dag er på Tunga skal flyttes, og om leieavtalen eventuelt bør forlenges, forteller informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen.

Bydelssenter og boliger

Det er Trondos (39 %) og Ikano Eiendom (61 %), som gjennom selskapet Tungaveien 26, eier området hvor Nortura i dag holder til. Området er i kommuneplanens arealdel i dag regulert til næringsformål.

Trondos og Ikano ønsker imidlertid å utvikle et lokalt handelstilbud, bydelssenter og boligområde på næringsarealene. Konsulentselskapet Asplan Viak har på vegne av grunneierne derfor utarbeidet et eget planarbeid med konsekvensutredning som i fjor ble oversendt kommunen.

Hvorvidt det skal settes i gang detaljregulering av Tungaveien 26 skal etter planen behandles i Bygningsrådet tirsdag 21. januar. Saken er imidlertid to ganger tidligere blitt utsatt.

I sin innstilling sier rådmannen at en byomforming av deler av Tunga området kan være en mulighet på lang sikt, men at det først bør skje etter en helhetlig gjennomgang. Dermed blir det opp til politikerne.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: