17.5 C
Trondheim
mandag, mai 23, 2022
- Annonse -

Er Line (46) byens mest fargerike hotelldirektør?

I fem år jobbet hun med å fremme Trondheim som destinasjon. Nå skal Line Vikrem-Rosmæl (46) få fart på Scandic Lerkendal.

-Det at hotellet ligger litt utenfor bykjernen byr på en del utfordringer. Samtidig er det nettopp det som gjør jobben så spennende å gå til.

Da Vikrem-Rosmæl før sommeren noe uventet takket av som reiselivsdirektør i Trondheim, var det ett år før åremålsstillingen gikk ut. En tilfeldig telefonsamtale var det som gjorde at turistsjefen valgte å skifte beite.

-Som reiselivsdirektør har man ustrakt kontakt med de forskjellige hotellkjedene i byen. Under et møte, og nærmest i en bi-setning fortalte en representant for Scandic-konsernet at de ønsket en «uformell prat» med meg.

Vikrem-Rosmæl takket ja. Mest av nysgjerrighet.

Headhuntet

-Jeg har alltid vært åpen for nye utfordringer. I og med at det var min tidligere sjef som ringte så tenkte jeg «why not?»

Det skulle vise seg at en av Nordens største hotellkjeder med nærmere 230 hotell i 8 land hadde gjort en profil-analyse når det gjaldt hvem de ønsket skulle drive kongress-hotellet ved Lerkendal stadion.

Vikrem-Rosmæl passet denne profilen.

-Det første møtet var her i Trondheim. Jeg var på det tidspunktet ikke særlig innstilt på å bytte jobb, men ble allikevel «trigget» av de visjonene Scandic hadde for Lerkendal.

Vikrem-Rosmæl valgte derfor å dra til Oslo påfølgende uke for et intervju. Etter en omfattende personlighetstest hadde Scandic gjort sitt valg.

TAKKET AV: Det kom som en overraskelse på mange da Line Vikrem-Rosmæl (46) sa opp stillingen som reiselivsdirektør i Trondheim, ett år før åremålsstillingen på 6 år gikk ut.

Reiselivsdirektøren ble invitert til Stockholm for en prat med konsernsjefen for hele Scandic systemet. Tre uker etter den første uformelle samtalen hadde Vikrem-Rosmæl skrevet under arbeidskontrakten.

-Selv om det gikk raskt var jeg aldri i tvil om at det var en riktig avgjørelse.

Rastløs

Line Vikrem-Rosmæl er født og oppvokst i Brønnøysund som den eldste av tre søstre.

Foreldrene drev butikk like ved hurtigrutekaia. Og det var her Vikrem-Rosmæl allerede som 10 åring fikk smaken på både salg og turisme.

-Når Hurtigruta la til var jeg alltid på pletten for å snakke med de som gikk i land.

Men selv om Vikrem-Rosmæl i følge henne selv alltid har vært «selgeren» i familien var det aldri aktuelt å skulle ta over butikkdriften.

-Å nei, til det var jeg alt for rastløs. Etter 3 år ved språklinja ved Vesttun VGS ville jeg vekk. Vekk fra lille Brønnøysund. Jeg dro derfor til Canada som utvekslingsstudent.

Vel hjemme i Brønnøysund tok Vikrem-Rosmæl en rekke strøjobber før hun begynte å studere språk ved Universitetet i Bergen.

Men studietiden i hansabyen ble ikke helt som forventet.

Mellom første og andre semester dro nemlig Vikrem-Rosmæl til Frankrike som Au pair. Her traff den hun en franskmann og søt musikk oppstod.

-I to år pendlet jeg mellom Norge og Frankrike noe som gjorde at jeg strøk så det suste i fransk. Det verste var at jeg gjorde det gang på gang, ler den nylig avgåtte reiselivsdirektøren.

Vikrem-Rosmæl bestemte seg etter hvert for å flytte til Frankrike.

-Far var ganske oppgitt og lurte på hva jeg hadde «rotet» meg borti nå.

Men den kjekke franskmannen var allikevel ikke mannen i den unge Brønnøy-jentas liv.

-Jeg husker jeg satt på flyet tilbake til Trondheim og kom over en annonse i VG hvor det ble søkt etter kandidater til reiselivsstudiet ved BI i Trondheim. Der og da bestemte jeg meg for at Frankrike var et avsluttet kapittel.

Vikrem-Rosmæl ringte kjæresten og forklarte at forholdet var slutt.

-Litt brutalt kanskje, men jeg slo i hvert fall ikke opp på SMS, smiler den påtroppende hotelldirektøren ved Scandic Lerkendal.

Den store kjærligheten skulle imidlertid Vikrem-Rosmæl treffe på en danserestaurant i Trondheim.

-Innimellom studiene på BI jobbet jeg deltid ved Lindex på City Syd. Under et julebord på Monte Cristo traff jeg han jeg i dag har vært gift med i over 17 år.

Paret bodde de første årene i et staselig trehus på Møllenberg før de i 2006 flyttet til Nedre Charlottenlund. Sammen har de en sønn på 17 år.

Utfordringer

Vikrem-Rosmæl tiltrer stillingen som hotelldirektør ved Scandic Lerkendal den 3. august.

46 åringen som tidligere har vært hotelldirektør ved Clarion Grand Olav, forteller at hotellet på Lerkendal nok har slitt med en del «barnesykdommer»

-Vi må finne ut hva vi er gode på for så å rendyrke dette. Vi må skape en identitet og et personlig preg som gjør at vi stikker oss ut på en positiv måte. I en tøff bransje må vi ha klare og ambisiøse mål men samtidig passe på at vi ikke brenner oss ved å legge lista for høyt.

Vikrem-Rosmæl forteller at det første hun vil gjøre er å bli kjent med sine drøyt 60 ansatte.

-Den første uken har jeg satt av til det du kan kalle en slags «speed-dating» med samtlige på hotellet. For meg er det viktig å kjenne de menneskene jeg skal jobbe sammen med, uansett hvor de befinner seg i organisasjonen. Gode relasjoner skaper gode resultat.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ