- Annonse -spot_img

Kenneth (48) er byens største «slarvkjerring»

På 90-tallet satte han Lerkendal på hodet som den rabiate «Joffa». I dag gjør Kenneth Lyng (49) stor suksess som «Layhla Lofotvik» på Radio Metro.

- Annonse -spot_img

Med over 35.000 ukentlige lyttere er Radio Metro en av byens største radiostasjoner. En viktig ingrediens i suksessoppskriften er Kenneth Lyngs alter-ego «Layhla Lofotvik».

-Jeg tror vi alle kjenner ei «Layhla», enten det nå er snakk om en gammel tante, nabo eller arbeidskollega. Det at lytterne kan relatere seg til skikkelsen er viktig, forklarer Lyng.

Og det er under formiddagssendingene på Metro at Layhla Lofotvik til stadighet finner det for godt å ringe inn til programleder Gøte Strindler.

-Selv om Layhla til stadighet treffer på Gøte i korridoren, mener hun det allikevel er maktpåliggende å få kommet med noen betraktninger på lufta – der og da. Som for eksempel at venninnen «Reidun» fra Romolslia ennå ikke har tatt seg inn igjen etter helgen og den slags, smiler Lyng.

Radio 1

Men «Layhla Lofotvik» er på ingen måte noen ny radioskikkelse her i byen. I mange år satte frontfiguren i Ila/Vestbyen smerteforening grå hår i hodet på en rekke programledere i tidligere Radio 1.

-Layhla fikk sin radiodebut under en morgensending. Jeg jobbet som produsent da «Layhla» plutselig satte seg selv på lufta. Hun påstod å kjenne intervjuobjektet fra et fuktig nachspiel i Ila og mente det var vel så viktig å få frem som noe annet, ler Lyng.

Selv om «opptrinnet» ikke var avtalt med programlederen på forhånd ble det ifølge Lyng ingen oppvask etter sendingen.

-Jeg tror man raskt så at dette var en type innslag som hadde potensiale. Etter hvert ble det slik at intervjuobjektene nærmest satt og gledet seg til at Layhla skulle bryte inn.

Før Lyng begynte som produsent i Radio 1 Trondheim trillet han bingokuler hos nærradiostasjonen «Non stop» i Vanvikan.

-Det var en herlig tid å lage radio på. Ting ble tatt på sparket og lytterne var med. En ellers kjedelig radiobingo ble spritet opp med sketsjer og artige innslag. Det gjorde at vi etter hvert også fikk en del lyttere på andre siden av fjorden.

Lyng er født og oppvokst i Vanvikan og har hentet mye av sin inspirasjon som entertainer derfra.

-Mine foreldre og besteforeldre drev hotell i Vanvikan. Som guttunge gikk jeg ofte rundt i restauranten og kafeen og plukket opp bruddstykker fra samtalene rundt bordene.Spesielt artig var det å høre på alle slarvkjerringene, smiler Lyng.

«Joffa»

48 åringen fra Kroppanmarka har gjennom sine år som entertainer bygget opp et fargerikt persongalleri. Ved siden av Layhla Lofotvik finner vi også den homofile aerobic instruktøren og «assfat-burneren» Chris Einar, som mener kroppslig velvære bunner i lysken. For mange er nok Lyng allikevel best kjent som den til overmål entusiastiske RBK-supporteren ”Joffa”

-«Joffa»-karakteren tok helt av. Det gikk så langt at unger ringte på døra mi og ville snakke med «Joffa». Noen ganger måtte jeg imidlertid si at «Joffa» lå og sov, ler Lyng. 

DETTE ER LAYLA LOFOTVIK:

LAYLA LOFOTVIK
LAYLA LOFOTVIK

ALDER: Layhla påstår hardnakket å være noen-og-førti, men gjentatt jamring over nattesvette og hetetokter tilsier at Layhla er godt inne i overgangsalderen.
BOR: Ila. Nærmere adresse oppgis ikke da Layhla mener det kun vil føre til overdreven renning på dørene.
SIVILSTATUS: På evig jakt etter livsledsager. Har gått på noen smeller opp gjennom åra, som da hun kausjonerte for en kar hun traff på Bajasso på 80-tallet.
YRKE: Layhla har vært aktivt sykemeldt i 18 år, men har via bakdøra nå kommet seg inn i en 20 % stilling som sekretær og printeransvarlig på Radio Metro.
VENNER: Stadig på druen sammen med Mona (4. generasjons nymfoman) og Reidun fra Romolslia.
ANNET: Aktiv i Ila-Vestbyen Smerteforening. Layhla plages av leddsmerter og noe eksem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ