Med forskriftmessing nisselue og godt humør har Alexander Sætherhaug (23) de siste ukene reist byen rundt med sitt videokamera.

-Vi kutter her. Se om du kan filme neste scene ovenfra og ned slik at vi kan få med litt mer av vannet.

Alexander har denne dagen tatt turen til Hestsjøen. Egentlig skulle de til nordpolen men budsjettet strakk ikke til forklarer “Ringvålisnissen” som er det 23-åringen titulerer seg som nå i desember.

Lokal julekalender

Hver dag frem mot jul skal det åpnes en ny luke med lokale innslag fra Trondheim. Det hele startet med en helsprø chili-challenge for noen år siden.

KLART FOR OPPTAK: De siste ukene har Alexander Sætherhaug reist byen rundt med nisselue og videokameraet sitt.
KLART FOR OPPTAK: De siste ukene har Alexander Sætherhaug reist byen rundt med nisselue og videokameraet sitt.

-Julekalenderen er et prosjekt jeg begynte på i 2012. Planen var å legge ut filmsnutter hver dag, men tiden strakk ikke til.

Men ett opptak ble det allikevel tid til.

-Jeg fikk det for meg at det hadde vært fett å spise en hel “habanero pepper” og filme det. Det ble en sterk opplevelse kan du si, ler Alexander.

Videoen ble lagt ut på YouTube og responsen var stor.

Jul

I år er altså Alexander igjen klar for nye stunt. Og prosjektet som startet som en morsomhet for venner og familie har allerede fått flere hundre følgere.

-Hva skjuler seg bak lukene da? Blir det flere chili-stunts?

-Tja, vi får se. Innholdet i kalenderen varierer veldig. Det er alt fra populære challenges til såkalte “tutorials”. Den røde tråden er selvfølgelig jula og julerelaterte ting, forklarer Alexander.

Facebook

Alexander forteller at julekalenderen ikke retter seg mot et spesifikt publikum.

-Nei det gjør den ikke men jeg tror nok at den vil appellere mest til “Youtube-generasjonen.”

Og det er nettopp fra Youtuberen Jonathan Jafari eller “JonTron” som han kaller seg, Alexander har hentet mye av inspirasjonen fra.

-Hva gjør Ringvålsnissen resten av året da?

-Når han ikke jobber på bensinstasjonen (!) liker han å henge med venner eller lage musikk, avslutter en lattermild Alexander Sætherhaug.

Julekalenderen finner du på Facebook