-Nidaros Idrettsungdomsskole står sterkere enn noen gang

Etter et turbulent år kan nå brødreparet Jostein og Jan Martin Iversen endelig konsentrere seg om det de kan best - nemlig skole og idrett.

- Annonse -

-Det har vært et år med store utfordringer. Elever, foreldre og ansatte har imidlertid stått på for å skape en best mulig skoledag. Skoleåret har forløpt som normalt uten at elvene har merket så mye til situasjonen.

Bydelsnytt møter rektor Jostein Iversen under den åpne dagen ved Nidaros Idrettsungdomsskole som ble arrangert i midten av januar.

-Det har vært tøft, ikke bare for meg personlig men også for alle våre ansatte, våre elever og deres foreldre. Mange gikk lenge rundt og var usikre på om de i det hele tatt kunne fullføre skolegangen her hos oss. Når Kunnskapsdepartementet nå har omgjort vedtaket fra Utdanningsdirektoratet håper jeg det viser at saken ikke var så åpenbar som man kanskje kunne få inntrykk av gjennom pressen.

Iversen forteller at han har satt stor pris på støtten fra foreldrene og at man ser frem til å utvikle skolen videre både faglig, sosialt og idrettslig.

-I november gjennomførte vi en brukerundersøkelse som viste at hele 95% av de foresatte ville anbefalt Nidaros Idrettsungdomsskole til andre. Dette til tross for at man mente at vår merkevare var noe skadet som følge av saken, forklarer Iversen.

Støtte har Iversen også fått blant de ansatte.

-Ingen av de som jobbet ved skolen da saken ble kjent på vårparten i fjor har sluttet. Nidaros Idrettsungdomsskole har en dedikert stab som virkelig brenner for det vi holder på med.

Idrettsskole

Nidaros Idrettsungdomsskole har i dag rundt 135 elever, hvorav de fleste er bosatt på sørsiden av byen, samt Melhus og Skaun.

Styreleder Jan Martin Iversen kan imidlertid fortelle at det er stor interesse for skolen også i andre deler av byen.

-Helt klart. Vi har for eksempel flere elever fra Ranheim som gjerne reiser fra den andre siden av byen for å kombinere idrett med skolegang. Det er nok allikevel slik at de fleste føler at reisetiden kan bli noe lang.

-Du må få med at dette er verdens beste skole, forteller en gjeng entusiastiske elever Bydelsnytt snakket med under den åpne dagen på skolen.

VERDENS BESTE SKOLE: Elever ved Nidaros Idrettsungdomsskole jubler for fortsatt drift. Bak f.v.: Ludvik Johansen (13), Andreas Riseth (15), Ida brattreit (14), Stine Sætherhaug Hansen (15). Foran f.v.: Tonje Knutzen (15), Andrea Warland (16), Ane Skarsvåg Hansen (14), Silje Reitan Wevang (15)

-Jeg valgte å begynne ved Nidaros Idrettsungdomsskole først og fremst på grunn av skolens fokus på idrett, men også fordi jeg hadde hørt mye bra om miljøet blant elever og lærerne, forteller 14 år gamle Ida Brattreit fra Utleira.

Andrea Warland (16) fra Byåsen går siste året ved skolen. Hun setter også stor pris på det gode miljøet.

-Jeg liker Nidaros Idrettsungdomsskole fordi det er en relativt liten skole hvor alle kjenner alle. Det gir en ekstra trygghet i skolehverdagen.

Stine Sæterhaug (15) fra Heimdal synes det er bra at det ikke er så mange elever i hver klasse.

-Vi får mye hjelp i timene og lærerne har tid til alle. Det gjør at miljøet ved skolen vår er topp!

DETTE ER SAKEN:

Den 16. mars i fjor trakk Utdanningsdirektoratet godkjenningen til å drive privatskole etter at det ble funnet flere brudd på lovgivningen. Skolen og flere foreldre mente imidlertid at straffereaksjonen var for streng og anket saken inn for Kunnskapsdepartementet.

Den 20. desember får skolen beskjed om at Kunnskapsdepartementet har omgjort vedtaket om stenging. Departementet er imidlertid enig i at det er forekommet brudd på friskoleloven og gir et pålegg om å rette opp avvikene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ