22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Nixies Cheerteam sikter mot VM og OL

Men først skal klubben i ilden under neste helgs Norwegian Open på Hellerudsletta. 

Forrige gang «Nixies» deltok i en nasjonal konkurranse ble det hentet hjem to gull, to sølv og to bronse. Nå håper Trondheimsklubben å gjenta suksessen.

-Vi har store forventninger og håper på flere medaljer. Konkurransen er imidlertid knallhard så ingenting er gitt på forhånd, forteller nestleder i Nixies Cheerteam Hege Tunstad.

Lørdag hadde utøverne den siste finpussen før konkurransen. Til stede i Utleirahallen var også flere hundre spente foreldre og søsken.

GENERALPRØVE:Lørdag hadde Nixies Cheerteam den siste finpussen før Norwegian Open neste helg. Hundrevis av foreldre og søsken var møtt opp.

-Det er alltid stort oppmøte under slike generalprøver noe som ikke bare er veldig hyggelig men også veldig viktig for utøverne. Det å opptre foran et stort publikum er også en del av treningen, forklarer Tunstad.

Under Norwegian Open neste helg stiller Nixies med to juniorlag og to seniorlag. Lenger ned i artikkelen kan du lese mer om disse lagene.

GENERALPRØVE:Lørdag hadde Nixies Cheerteam den siste finpussen før Norwegian Open neste helg. Hundrevbis av foreldre og søsken var møtt opp.

Nixies

Nixies Cheerteam er Trondheims første cheerleadingklubb og har i dag 180 medlemmer i aldersgruppen 4 – 26 år. Klubben har fire konkurranselag og to rekruttlag på junior- og seniornivå.To av konkurranselagene er i den øverste vanskelighetsgraden – «level 6.

Klubben ble startet i 2003 men den gangen kun som et cheerdance-lag som heiet på det amerikanske fotballaget Nidaros Domers. I 2008 gikk imidlertid klubben over til å øve inn show og delta på konkurranser.

VM NESTE: Neste sommer er det kvalifisering til VM under en internasjonal konkurranse i Tyskland. -Vi stiller med fire motiverte og gode team, forteller styreleder Jakob Sørgjerd og sportslig leder Lone Alice Pilskog Rørvik.

Foreløbige beste resultat er 2.plass i EM i cheerleading i Amsterdam i 2012. Nå jobber klubben mot enda gjevere titler.

-Det langsiktige målet er å komme til VM samt å få frem utøvere som kan bli med i 2020 når cheerleading blir prøveidrett i OL, forteller Tunstad.

Kvalifiseringen til VM skjer til sommeren under en internasjonal konkurranse i Tyskland. Her stiller Nixies med 4 konkurranselag.

Disse lagene skal delta i Norwegian Open

Skrevet av nestleder i Nixies Cheerteam Hege Tunstad

«JUNIOR STARS» 

Junior Stars trenes i år av Elisabet og Frida og består av 22 jenter og 1 gutt, hvor kun 8 av disse gikk på laget i fjor. Laget har jobbet hardt siden sesongstart, og da spesielt i turn, noe som de liker svært godt å jobbe med på trening. Laget stiller i Junior Coed Median, og for over halvparten av laget vil Norwegian Open bli deres første konkurranse, noe som blir veldig spennende. Vi gleder oss masse til å vise fram hva vi har jobbet med!

«JUNIOR ELITES» 

Junior elite trenes i år av Lone Alice, Hanna og Madelen. I år består laget av 25 fantastiske jenter, hvor 10 stk kom opp fra junior stars. Laget har jobbet bein hardt denne høsten og det har resultert i at nivået er veldig høyt. De har tilsammen 18 stille flikkflakk, og kjører også for første gang skru i løpeturn. Jentene stiller sterkt og liker best stunt og turn, noe dere vil merke i rutinen.

«SENIOR ALL GIRL 6» 

Senior All Girl 6 er et lag bestående av 23 jenter i alderen 15 til 22 år. Jentene er alle erfarne, og har vært i gamet en stund. Det er kun 3 utøvere som er helt nye i level 6. Vi har jobbet hardt denne høsten, og møtt på både oppturer og nedturer. Norwegian open vil bli en konkurranse der målet er å kjøre feilfritt og skaffe selvtillit for resten av sesongen! Våre sterke sider er toss og pyramider, noe vi håper dere får sett i dag! Laget konkurrer i kategorien premier, den høyeste levelen i cheerleading. Her konkurrerer de mot europamestere og landslagsutøvere. Vi gleder oss til sesongens første konkurranse! Laget trenes av Hedda Vasseljen og Majlén Høvik!

«SENIOR COED» 

Senior Coed er et lag som består av 18 utøvere, både gutter og jenter i alderen 14 til 26 år, som vil si at det er hele 12 år mellom eldste og yngste på laget. Senior Coed stiller i level 6, som er den høyeste levelen i cheerleading, og for noen av utøverne er det første gang de stiller i denne kategorien. Vi gleder oss til å vise hva vi har jobbet med i høst, og til sesongens første konkurranse. Laget trenes av Laurie, Joachim og Julie

 

- Annonse -

LES OGSÅ