-Disse gavene er til barn som ikke har det så bra!

Spente barn fra Tildra barnehage var forrige uke innom med gaver til det "Ensomme juletreet". 

- Annonse -

Det er torsdag formiddag. I foajeen på Quality Hotel Panorama på Tiller vrimler det av forventningfulle barn.

I dag skal de endelig få legge gaver under juletreet på hotellet. Julegaver som skal til andre barn som ikke har det så bra.

-Jeg lurer på hvem som skal få denne pakken…. håper det er en gutt…. .  Hør… det er lyd når jeg gjør slik med pakken  …..! 

En gutt som ennå ikke har fått av seg vinterdressen og den gule refleksvesten har tatt frem en pakke som han står og rister forsiktig på. Var det en lyd han hørte inni der? Kanskje er det LEGO? Da må pakken være til en gutt….

-Jenter leker også med LEGO. Dessuten står det på pakken hvem den kan passe til, forklarer en jevnaldret jente og viser frem lappene som er festet til hver gave.

SOSIALT ENGASJEMENT: -Nordic Choice Hotels har siden 2012 samlet inn gaver til barn og unge som ikke gleder seg til jul, forteller markedskoordinator Marthe-Lise Lein ved Quality Panorama på Tiller.

Tradisjon

Noen av barna er på hotellet for første gang. Andre har hatt med gaver til det «Ensomme Juletreet» tidligere.

-Det har blitt en tradisjon at barna fra storavdelingene går til Quality med julegaver for å støtte opp om innsamlingen som skjer der. Å gi barna kunnskap om at det er mange som ikke har det like bra som dem selv, også i Norge, er viktig, forteller Tone Daaland ved Tildra barnehage.

Tildra er en familieeid barnehage med over 50 barn i alderen 1-6 år fordelt på tre avdelinger. Gjennom året har barnehagen en rekke aktiviteter hvor barna får lære om forskjeller og likheter i barns oppvekst verden over.

-Hvert år arrangerer vi det vi kaller «Solsikkeaksjonen». Det er en solidaritetsaksjon og er for mange barn det første møtet de har med dugnad og innsamling. Vi har også en fast innsamling av brukte klær som vi gir til veldedige formål. Barnehagen er også fadder for en barneby i Liberia). Hvert år sender vi hilsener til disse barna.

STOR STAS: Forrige torsdag var barn fra storavdelingen på Tildra barnehage innom med julegaver til det «eEnsomme juletreet»

Sosialt engasjement

Nordic Choice Hotels har siden 2012 samlet inn gaver til barn og unge som ikke gleder seg til jul. I fjor ble det totalt lagt over 52.000 gaver og 106.000 julekort under «Ensomme juletre» landet rundt.

-Hotellene velger selv hvilken organisasjon de ønsker å samle inn gaver til. I år har vi valgt å samarbeide med Frelsesarmeen. De har delt ut gaver til trengende i snart 100 år. Derfor vet vi at gavene vil havne hos de som trenger dem, forklarer markedskoordinator ved Quality Hotel Panorama Marthe-Lise Lein.

Lein forteller at «Ensomt juletre» er én av flere aksjoner hotellkjeden har iløpet av året.

-Vi ønsker å bidra til at menneskene som bor på denne planeten har best mulig forutsetninger til å skape seg et godt liv. Derfor støtter vi UNICEF og deres arbeide mot blant annet menneskehandel. 

Gjennom aksjonen «Sweet dreams stay» kan gjester som bor flere netter ved hotellene velge bort en eller flere rengjøringer og isteden gi penger til UNICEF. Gjennom «Puls for unicef» i november oppfordres de ansatte til å trene. For hver halvtime den ansatte trener gir hotellkjeden penger til UNICEF.

TRADISJON: -Det er blitt en tradisjon for barnehagen å dra til hotellet med julegaver, forteller Tone Daaland.

Lein forteller at hotellet også satser på økologisk og bærekraftig mat.

-Vi ønsker å tilby mat som er godt både for mennesker og miljøet. Vi er også opptatt av at menneskene som produserer maten har gode betingelser. Derfor velger vi kun kaffe som er «fairtrade»-merket.

-Snille hotelldame. Kan vi vær så snill å få en kake til?

Hvorvidt hotellets pepperkaker var bærekraftig eller ikke var ikke barna fra Tildra så opptatt av. For de handlet turen til hotellet først og fremst om å hjelpe andre barn. Gutten som tidligere stod og ristet på en av pakkene er ikke lenger i tvil.

-Jo..det er LEGO. Det er bare LEGO som lager slik lyd. Håper den gutten eller jenta som får pakken liker å bygge LEGO og at de blir glad.

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: