Her kan du stå på skøyter i Trondheim

Stålis, kunstisbaner, islagte ballplasser og ishaller. Det er flere muligheter for den som vil stå på skøyter. 

- Annonse -

Leangen kunstisbane 

Kunstisbanen er åpen for publikum hele uka. På ukedagene har du muligheten til å stå på skøyter både på dag- og kveldstid. Lørdag er det stevne så da må du vente til rundt kl. 17.00 Det er stevne også på søndag men da er banen ledig allerede fra 12-tiden.

Nytt av året er at det er vannet også i midten av kunstisbanen. Ypperlig plass å trene for de aller minste. NB! Det er IKKE tillatt med kølle og puck på Leangen.

Ishaller 

Begge ishallene på Leangen er opptatt i vinterferieuka. På dagtid er det hockeyskole mens ishockeykretsen disponerer hallene på ettermiddagstid.

Dalgård Ishall er imidlertid åpen for publikum alle ukedager mellom 13.30 – 15.30 NB! Mandag, onsdag og fredag er det anledning til å bruke kølle og puck. Ikke på tirsdag og torsdag.

Islagte ballplasser

Kart over islagte ballplasser

Trondheim bydrift islegger rundt 50 ballplasser rundt omkring i byen. Kommunen har i den forbindelse utarbeidet et eget kart med oversikt og informasjon om når den enkelte plass ble vannet sist.

Legg imidlertid merke til at den faktiske status på skøytebanen kan avvike fra det som er oppgitt i oversikten. Dette gjelder hvis det har kommet mye snø eller blitt en markert endring i været siden sist bydrift var innom banen. Kartet oppdateres nemlig kun når noe er gjort på det aktuelle stedet.

De fleste plassene ligger i nærheten av skoler eller idrettsanlegg hvor lyset er på fra det mørkner til 21-22 tiden om kvelden.

Theisendammen og Baklidammen

Ildsjelene i Blyberget frileik anla i helgen en 1000 meter lang turløype på Theisendammen. Det er boret et 20-talls hull i isen hvor tykkelsen er målt til mellom 30 – 48 cm.

I helgen ble også banen på Baklidammen måket etter forrige snøfall. Også her er det boret en rekke kontrollhull. Ingen steder ble istykkelsen målt til mindre enn 30 cm.

Blyberget frileik presiserer at all ferdsel på naturis foregår på eget ansvar og at det er viktig å ta sine forehåndsregler. Det anbefales sikkerhetsutstyr som ispigger, kasteline, sekk med oppdrift og tørre klær.

Advarer mot Kyvatnet

Trondheim kommune fraråder denne vinteren å ferdes på Kyvatnet. Grunnen er at vannstanden skal senkes noe som vil gjøre isen utrygg.

-Når vannet tappes ned vil bevegelser i vannet gjøre at isen svekkes. Isen kan få sprekker og vil lettere knekke, heter det i en pressemelding fra kommunen.

HER finner du tider for Leangen kunstisbane og ishallene

HER finner du oversikt over islagte ballplasser

HER finner du Blyberget frileik

HER finner du Idrett og friluftsliv i Trondheim

Skøytejubel på Leangen i strålende vintervær

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ