8.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Et hotell for nærmiljøet og for langveisfarende

"Melkekartongen" på Heimdalsmyra før og nå.

- Annonse -

Tiller er ikke bare en bydel i rask vekst. I kommuneplanens arealdel er Tillerbyen også pekt ut som ett av tre sentrale byomformingsområder i Trondheim.

Tanken er at Tiller, som i dag er et område preget av sterk biltrafikk og spredt handelsvirksomhet, om noen år skal fremstå i en mer urban drakt.

Gjennom økt boligbygging langs Sentervegen og fortetting av handelsvirksomheten langs Ivar Lykkes veg, skal det skapes en mer tradisjonell bystruktur med sammenhengende offentlige rom og bredere funksjonsinnhold.

I desember vedtok formannskapet at det skulle utarbeides en gatebruksplan for Tiller. Dette for å sikre en helhetlig utforming av området.

FRA ØDE TIL SENTRALT: Bortsett fra den karakteristiske hotellbygningen er det lite som minner om dagens utgave av Tillerbyen.

Markedskoordinator Marthe-Lise Lein ved Quality Hotel Panorama synes planene for bydelen er spennende.

-Helt klart. Tiller har alle forutsetninger for å kunne bli et levende bysentrum hvor det er godt å både bo, handle og leve for folk i alle aldre. Vi i Quality ønsker så absolutt å være med på denne utviklingen.

Da det kjente landemerket åpnet dørene i 1982 lå det i ensom majestet ute på et stort myrområde. I dag ligger hotellet midt i smørøyet for det som vil bli “nye” Tillerbyen.

-Mye har endret seg de siste 35 årene. Vi er fortsatt et konferansehotell, men i takt med at Tiller har forandret seg så har også vi gjort det. I dag er vi like mye et hotell for nærmiljøet som for langveisfarende.

MELKEKARTONGEN: Da hotellet på Heimdalsmyra åpnet dørene i 1982 var det som Hotell Müller. Hotellet har opp gjennom årene skiftet eiere en rekke ganger. I dag er hotellet en del av Quality kjeden.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;