Planlegger 2500 boliger på Overvik – stiller på møte om matjorda i Trondheim

Når avisa Nationen og Sør-Trøndelag Bondelag i morgen inviterer til landbrukspolitisk debatt på Litteraturhuset er det med en av byens største eiendomsutviklere på gjestelista.

Av Jan Vestre

De siste 12 årene har Trondheim kommune bygd ned et areal tilsvarende 26 fotballbaner med matjord hvert eneste år. Ingen andre kommuner i landet bygger ned like mye matjord.

Én av de som ønsker å få omregulert matjord til boligbygging er investor og eiendomsutvikler Kolbjørn Selmer. Gjennom selskapet Overvik Utvikling AS planlegger Selmer å bygge rundt 2500 boliger på kornåkrene rundt familiegården på Overvik.

Politisk redaktør i Nationen Kato Nykvist er glad for at den kjente eiendomsutvikleren stiller opp.

-I debatten om jordvern hører vi som oftest fra jordverninteresser. Nå får vi høre fra en grunneier og eiendomsutvikler som kan høste stor gevinst på å få omdisponert arealet sitt til boligbygging. Det skal bli interessant å høre Selmer sine perspektiver.

Med seg i selve paneldebatten vil Nykvist ha kommunalråd Marek Jasinski (AP), stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV), leder i Trøndelag FrP Anita Gilde og leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Debatten starter klokken 19.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

-Hva var det egentlig som gikk galt i Trondheim?