-14 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

Stubban vel avholdt miljødag ved Utleirahallen

Mange benyttet anledningen til å kaste skrot og rask.

-Tanken bak miljødagen er at beboere tilknyttet Stubban velforening på en enkel måte kan få kvittet seg med skrot og rask. Det er jo nå på vårparten at mange av oss rydder i kjeller og loft.

Maja Mortensen (43) er styreleder i Stubban vel. Lørdag var hun på plass utenfor Utleirahallen sammen med nestleder Øystein Østraat (52) og styremedlem Tor Jarle Hovin (49).

-Det er varierende hvor mye som blir levert inn, men containeren pleier som regel å fylles godt opp. Kommer det inn fine og fult brukbare ting setter vi dette til side slik at idrettslaget og korpset kan få det til loppemarkedet sitt, forteller Mortensen.

Stubban

Av de tre styremedlemmene er det Østraat som har bodd lengst på Stubban. Han forteller at området har beholdt mye av sin opprinnelige karakter.

-Det meste av trehusbebyggelsen på Stubban ble oppført på 60- og 70-tallet. Selv om det også her i området har vært noe fortetting er det fortsatt rikelig med grønne lunger innimellom husene.

BLID DUGNADSGJENG: Lørdag avhold Stubban vel sin faste miljødag. F.v: Øystein Østraat, Tor Jarle Hovin og Maja Mortensen.

Mortensen forteller at noe av det første hun fikk vite da hun for mange år siden flyttet til området, var at det var viktig å skille mellom Risvollan og Stubban.

-Å jå, du kunne ikke si at du var fra Risvollan når du egentlig bodde på Stubban. Det hadde noe med at mesteparten av «rampen» på den tiden bodde på Risvollan, ler styrelederen.

Det som i dag kalles Stubban ble bygd på de store kornåkrene til Haugan Gård, Utleir Gård og Bromset Gård. De første husene ble oppført i 1963, mens skolen kom på plass i 1974.

I dag består området av eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og terrassehus.

-På 60- og 70-tallet var det mange barnefamilier i området. Etterhvert som disse barna vokste opp ble det et generasjonsskifte med stadig flere eldre. I takt med at mange eldre i dag flytter fra store hus og over i leiligheter, så er et nytt generasjonsskifte i gang. Nå er det igjen mange småbarnsfamilier på Stubban, forteller Østraat.

Stubban vel ble stiftet i 1967. Noen år senere åpnet foreningen Øvre Stubban Barnehage. De siste 20 årene har imidlertid bygget blitt leid ut til kommunale og private barnehager.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ