19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Drilltropp fra Sjetne hevder seg i raskt voksende idrett

Det er lenge siden drilling kun var en aktivitet forbeholdt barnetogene på 17. mai. I dag er drilling en idrett i vekst hvor det konkurreres i stadig flere mesterskap i både inn- og utland.

Forrige måned ble det for første gang arrangert et VM i Norge i regi av Norges Musikkorps Forbund (NMF).

-Nivået blant landets drillere blir stadig høyere, både når det gjelder sportsdrill og tradisjonell korpsdrill. Vi er derfor kjempefornøyd med både innsats og resultat under Trøndersk Mesterskap.

Ingrid Mørch Lind (23) har holdt på med drilling siden 9-års alderen. I dag er 23-åringen som opprinnelig kommer fra Harstad, drillinstruktør i Sjetne skolekorps.

-Da jeg flyttet til Trondheim for å studere ved NTNU ble det ikke tid til så mye annet enn å lese. Etterhvert begynte jeg imidlertid å kjenne at jeg savnet drillingen

Lind tok da kontakt med NMF for å høre om det var et korps i Trondheim som muligens kunne trenge en drillinstruktør.

SJETNE SKOLEKORPS: Både hoveddrill og juniordrillen deltok under forrige helgs Trøndersk Mesterskap i drill.

Sjetne skolekorps

Drilltroppen til Sjetne skolekorps består i dag av 24 utøvere, fordelt på tre forskjellige grupper – aspirant, junior og hoveddrill.

Gruppene har øving hver tirsdag kveld på Okstad skole. Lind skulle gjerne sett at man hadde fått mer øvingstid.

-Drilling har blitt utrolig populært, også her i Trondheim. I Sjetne skolekorps har vi nå faktisk ikke plass til flere utøvere før neste vår. Når nye Okstad skole står klar håper vi å få muligheten til noe utvidet øvingstid.

For når man skal delta i mesterskap er det mye som må klaffe.

-Drilling handler om mer enn bare å sørge for at man ikke mister drillstaven i bakken. Drilling handler om kroppsbeherskelse, styrke, koordinasjon og ikke minst – rytme.

Under forrige helgs Trøndersk Mesterskap gikk hoveddrillen seirende ut i sin kategori og ble dermed for andre år på rad, trønderske mestere i 3. divisjon drilldans.

Stor pågang under åpen korpsdag ved Okstad skole

 

- Annonse -

LES OGSÅ