Robin (12) tar ryddejobben kommunen ikke har råd til

Søppelet flyter i deler av Tiller-skogen. Nå har 12 år gamle Robin Andreas Samset Elvebakk startet en aksjon for å rydde opp.

- Annonse -

I en bydel hvor utbyggingsprosjektene står i kø, er Tiller-skogen blitt et stadig viktigere rekreasjonsområde for mange. Skogen er også et yndet turmål for mange skoler og barnehager.

Den siste tiden har imidlertid mange på Tiller vært mer opptatt av alt søppelet som ligger og slenger enn selve skogen. Mange har på eget initiativ tatt med seg poser og begynt å rydde langs turstiene.

En av de som har engasjert seg er Robin Andreas Samset Elvebakk (12) som bor i Porsmyra sammen med mamma, pappa og to småsøsken.

-Jeg tror det er snakk om latskap. Når det ikke står en søppelkasse i nærheten så velger mange å kaste ting fra seg seg istedenfor å ta det med hjem.

SØPPELET FLYTER: I denne undergangen ligger brukte bleier og matrester strødd. Pappa Stian og Robin Andreas pleier å ta med seg søppel de finner men i dag har de dessverre ikke tatt med poser.

Bydelsnytt er med Robin Andreas og pappa Stian Samset Elvebakk (38) på en tur gjennom skogen. De ønsker å vise frem alt det søppel og rot som ligger og slenger og som skjemmer det populære turområdet.

-Ja, her har du både brukte bleier, matrester, blikkbokser og plast. Hvordan dette har endt opp her i undergangen kan man jo bare spekulere i, sier pappa Stian og skyver det verste til side med foten.

Vanligvis pleier Stian og Robin Andreas å ta med seg det de finner av søppel når de går tur. I dag har de imidlertid glemt å ta med seg poser.

-Problemet er at folk som ønsker å plukke litt søppel langs turstiene må ta med seg alt hjem for å kaste det der.  Så vidt jeg vet så finnes det kun én søppelkasse i hele Tiller-skogen og den er ofte overfylt, forklarer Stian.

MANGLER SØPPELKASSER: -Så vidt jeg vet så finnes det kun én søppelkasse i hele Tiller-skogen og den er ofte overfylt, forteller Stian Samset Elvebakk. Sammen med sønnen Robin Andreas (12) arrangerer de nå stor ryddedugnad.

Men nå har Stian og Robin Andreas satt i gang en aksjon de håper mange i bydelen vil stille opp på. Søndag 17. juni kl. 11.30 inviteres det til stor ryddedugnad i Tiller skogen. Oppmøte blir  lekeplassen ved Rosten skole.

-I tillegg til at vi får det triveligere i nærmiljøet er slike dugnader også en flott måte og bli kjent med nye mennesker på, forteller Stian som presiserer at det var sønnen Robin Andreas som hadde idéen til det hele.

-Vi kommer til å dele ut søppelsekker til alle til alle som møter. Det man samler inn kan man kaste i en egen container som vi har fått låne gratis, forklarer 12-åringen.

Og containeren er det Franzefoss Gjenvinning AS på Lade som stiller med.

-Vår egen visjon om å være samfunnets beste valg gjorde det naturlig å sponse ryddedugnaden på Tiller. Franzefoss ønsker å være med på å gjøre en forskjell og gjennom å støtte tiltak som dette er vi med på å bidra til et trygt og godt nærmiljø, forteller salgsleder i Franzefoss Midt-Norge, Hege Enoksen Normann.

MILJØBEVISSTE: Både pappa Stian Samset Elvebakk og sønnen Robin Andreas er opptatt av miljøet og forsøpling. Nå håper de mange stiller opp på dugnad i Tiller-skogen søndag 17. juni.

Stian og Robin hadde i utgangspunktet spurt kommunen om de kunne tenke seg å stille opp. Her var svaret et helt annet enn hos den private gjenvinningbedriften forteller Stian.

-Vi var i kontakt med Miljøenheten i forbindelse med at det ligger mye søppel og rot ute i Hårstadbekken. Her fikk vi til svar at de satt pris på initiativet men at Miljøenheten i all hovedsak kun følger opp at de ansvarlige rydder etter seg. Der man ikke finner en ansvarlig forsøpler så hadde man ikke så mange virkemidler.

Stian og Robin Andreas fikk også til svar at det var begrenset hvor mye Trondheim bydrift hadde anledning til å rydde da forsøpling var blitt et stort problem.

-Vi fikk imidlertid opplyst at vi godt kunne få leie både avfallstaxi og container om vi hadde brukt for det, forteller Stian med et smil.

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: