Gratisbutikk mistet lokalene – ble reddet av Kjeldsberg

Før ferien mistet gratisbutikken Te&Tøy både lager og butikklokaler. Nå er butikken reddet av tradisjonsrikt Trondheimsselskap.

- Annonse -

Gratisbutikken Te&Tøy har siden starten i mai 2016 gitt bort hele 100 000 klesplagg og bruksgjenstander til trengende. Flere hundre frivillige har sørget for at ting har gått rundt.

Butikken har vært en viktig møteplass hvor flyktninger og asylsøkere har fått språktrening og arbeidserfaring.

Siv Gøril Brandtzæg sitter i styret for gratisbutikken. Hun forteller at Te&Tøy har blitt et av de viktigste integreringstiltakene i byen.

FRIVILLIGE: Siv Gøril Brandtzæg (nr. 3 f.v.) er glad for at Te&Tøy har fått nye lokaler. Her sammen med noen av gratisbutikkens frivillige.

-Det er alltid mye lettere å finne tonen på tvers av kulturer når man gjør noe praktisk og nyttig sammen, som for eksempel å brette tøy. Gratisbutikken er i så måte integrering i praksis.

I tillegg til å ha praksiskandidater gjennom kvalifiseringssenter for innvandrere (Trondheim INN), samarbeider man også med kommunen i å hjelpe nyankomne flyktninger.

-Det er spesielt barnefamilier som mangler det meste av klær, barneutstyr og kjøkkenutstyr som vi hjelper. Dette er ofte krevende oppdrag hvor vi bidrar til å innrede hele leiligheter, forklarer Brandtzæg som understreker at Te&Tøy ikke er et tilbud bare for flyktninger.

-Barnefattigdommen i Norge øker, og butikker som Te&Tøy er viktige tiltak for å motarbeide dette. De fleste av de som er innom butikken er barnefamilier som sliter med å få endene til å møtes.

Mistet lokalene

Siden starten i har Te&Tøy fått disponere lokaler av COOP Midt-Norge i Ilsvikøra hvor selve butikken har lagt. Samtidig har man fått disponere lagerlokaler ved gamle Breidablikk skole på Heimdal.

DUGNAD: Forrige helg var det storstilt flyttedugnad for gratisbutikken Te&Tøy. Her fra en av pizzapausene.

-Mer eller mindre samtidig fikk vi høre at vi mistet begge lokalene. Den gamle skolen skulle rives og Coop skulle utvide butikken slik at vi måtte flytte ut, forteller Brandtzæg.

Redningen skulle bli et av byens mest tradisjonsrike selskap.

-Vi er ekstremt takknemlige for at R. Kjeldsberg lar oss overta lokalene i Sluppenveien helt gratis. Her får vi oppfylt drømmen om lager og butikk på samme sted, samtidig som vi får plass til et oppholdsrom med kafé og et eget lekerom for barna.

Forrige søndag var det klart for storstilt flyttedugnad hvor hele 60 frivillige deltok.

-Det var hektisk men veldig artig og rørende at så mange stilte opp. Mer enn tredve biler ,flere med tilhengere, kjørte i skytteltrafikk mellom lokalene på Heimdal og Sluppen. Strax transport lånte oss to varebiler gratis som kom godt med.

INTEGRERING i PRAKSIS: Det er lettere å bli kjent når man får gjøre noe praktisk sammen. Her fra den gamle butikken i Ilsvikøra.

Nå ser Brandtzæg frem til nyåpning september.

-Vil gleder oss veldig til å starte driften igjen i de nye og flotte lokalene på Sluppen. Vi vet også at det er mange der ute som venter på at vi skal gjenåpne Trondheims varmeste butikk. Vi ønsker alle gamle og nye kunder hjertelig velkommen til Sluppenveien 5 i september.

HER finner du mer info om gratisbutikken Te&Tøy

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ