19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Revansjesugent Tiller-lag sørget for målfest mot Sokna

Tillers kvinnelag jobbet seg tilbake til vinnersporet under mandagens serierunde mot Sokna.

Av Marius L. Larsen

De blåkledde fra Tillerbyen hadde opplevd noe så sjeldent som tre strake tap i forskjellige sammenhenger den siste tiden.

Først tapte de J19-finalen i Norway Cup, deretter gikk de på en lei smell borte mot Tynset (2-5) før de røyk ut av J19-NM for storesøster Trondheims-Ørn.

Men klørne var kvesset og beskyttelsesmasken var tatt av til oppgjøret mot Sokna – selv om det kanskje ikke så slik ut de første minuttene.

Gjestene fra sør i Trøndelag var aggressive til å begynne med, og de scorte også det første målet – helt til det ble avblåst for offside.

Overbeviste

Men blåtrøyene våknet heldigvis like fort som regnet slo ned på kunstgresset. Etter 13 minutter var Andrea Holm Aune servitør i Michelin-klassen da Sandra Aardahl Gulstad ble spilt alene gjennom, og godstoget var iskald i duellen med keeper og fikset 1-0.

FORNØYD: Kaptein Tiril Olsen (foran) og keeper Marthe Jakobsen hadde all grunn til å smile etter mandagens kamp mot Sokna hjemme på TOBB Arena. (Foto: Marius Lundhaug Larsen)

Ikke mange minutter etterpå fikk Gulstad æren av å avslutte et herlig angrep til 2-0. Marita Olsen fant Mia Bjerkan i mellomrommet, som tok i bruk Husebytriksernes ABC og flikket elegant videre mellom forsvaret til bakromstruende Gulstad.

Tiller hadde store muligheter til å punktere kampen før pause. Gulstad var alltid et livlig uromoment for Sokna, men det var Celine Kleiven Vevles tverrliggertreff like før pause som tok pusten fra publikum.

Gjestene reduserte imidlertid til 1-2 da Tiller mistet ballen på vei framover på egen halvdel, og dermed var det en ikke helt ubetydelig andre omgang i vente.

Målfest

Tiller visste tydeligvis hvilke tidspunkt det var gunstig å score på. Ikke lange tiden etter sidebytte hadde hjemmelaget økt ledelsen til 4-1 og på langt nær punktert oppgjøret i et nokså guffent sensommervær på TOBB Arena Sør.

Gulstad fikk først sitt svært fortjente hattrick etter rett og slett et praktangrep. Sara Bye-Andersen spilte fri Andrea Holm Aune i midten, som vendte spillet lekkert over på høyresiden til en fremadstormende Stine Holstad Vigtil.

HATTRICK: Sandra Aardahl Gulstads (i midten) kunne notere seg for tre nettkjenninger under mandagens seriekamp mot Sokna. (Foto: Marius Lundhaug Larsen)

Sistnevnte fintet seg forbi forsvaret og la inn til Gulstad, som fra åtte meter chippet helt usannsynlig fortreffelig i en bue over keeper og i mål.

Deretter var det Ida Skauge Stiles sin tur. På et hjørnespark fra Kaisa Øien Aune var hun først på ballen som deretter føyk videre i feltet, og etter noe frem og tilbake hamret hun inn 4-1 i nettaket fra kloss hold.

Tiller kontrollerte det meste i andre omgang, og Sokna var ikke innom så altfor ofte på de berømte visittene. Men de siste scoringene kom ikke før helt på tampen.

Vevle ble tomålsscorer da hun først styrte inn 5-1 fra kloss hold på et flott innlegg fra Victoria Berge, før de to kombinerte nok en gang i gjestenes 16-meter, der Berges skudd ble først reddet av keeper før Vevle plukket opp returen og fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Neste seriekamp i 3. divisjon er mot Strindheim mandag 27. august kl.20.00 på TOBB Arena Sør.


 Kampfakta: 

Tiller IL 6 (2) – (1) 1 Sokna IL
1-0 Sandra Aardahl Gulstad 13′
2-0 Sandra Aardahl Gulstad 19′
2-1 40′
3-1 Sandra Aardahl Gulstad 48′
4-1 Ida Skauge Stiles 53′
5-1 Celine Kleiven Vevle 88′
6-1 Celine Kleiven Vevle 90′

  1. serierunde 3. divisjon kvinner
    Mandag 20. august 2018 kl.20.00
    Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 30

 Laget :

Marthe Jakobsen
Sara Bye-Andersen – Tiril Olsen (k) – Marita Olsen
Sandra Aardahl Gulstad – Celine Kleiven Vevle – Kaisa Øien Aune – Andrea Holm Aune
Stine Holstad Vigtil – Thale Hinsverk – Mia Bjerkan

Innbyttere: Ida Skauge Stiles, Victoria Berge.

- Annonse -

LES OGSÅ