Hektisk innspurt på nye E6 – se listen med omlegginger

Nye kjøremønster og helgestengt E6. Dette er omleggingene du har i vente utover høsten.

- Annonse -

Arbeidet med den nye firefelts motorveien mellom Trondheim og Melhus går inn i siste fase.

Men før strekningen kan åpnes i sin helhet, enten sen vinter eller tidlig vår, gjenstår det fortsatt en del arbeid, forteller hovedbyggeleder i Statens vegvesen Svein Soknes til Bydelsnytt.

-De neste ukene vil det bli en rekke større og mindre omlegginger. Det publikum nok vil merke best er når vi i begynnelsen av november helgestenger E6 mellom Tiller og Klett.

Soknes forteller at man denne helgen må påregne en god del kø.

-Selv om vi har tatt en rekke forhåndsregler er det klart at det å skulle lede all trafikk gjennom Heimdal sentrum vil by på en del utfordringer. Vi håper derfor publikum vil være like tålmodig denne helgen som vi opplever at man har vært ved tidligere store trafikkomlegginger

I forbindelse med omleggingene vil det også bli en del forandring når det gjelder bussholdeplassene. Stoppet i Storlersbakken legges ned når trafikken på E39 og E6 skilles. Ny holdeplass vil bli ved Klett-krysset (se bildet under)

Holdeplassene ved Ekra og Bjørgum vil komme tilbake men vil nå bli lagt langs lokalveien parallelt med E6. Kun lokale bussruter vil stoppe ved holdeplassene.

NY BUSSHOLDEPLASS: Stoppet ved Storlersbakken legges ned og erstattes av en ny holdeplass ved Klett-krysset. Markert med rødt. (Foto: Statens vegvesen)

Da flere av omleggingene vil skje samtidig med en av de mer hektiske periodene av NATO-øvelsen «Trindent Juncture» har Statens vegvesen også hatt tett dialog med Forsvaret.

 

DETTE ER OMLEGGINGENE:

 • Mandag 17. september: (Sandbakken-Hårstad)
  På den 600 meter lange strekningen fra den nye gang- og sykkelbrua på Sandbakken (rett nord for Sandmoen) og nordover mot den nye Hårstadbrua blir E6-trafikken lagt over på nytt sørgående felt.
 • Uke 39: En ny avkjøringsrampe ved Esso på Sandmoen tas i bruk.
 • I løpet av oktober: ( Brubakken -Ekra)
  På den 1,2 kilometer lange strekningen fra Brubakken tunnel (nord for Melhus) til Ekra blir E6-trafikken langt over på nytt nordgående felt. Det sørgående feltet skal bygges om slik at rester av midlertidige rundkjøringer fjernes, permanente skilt settes opp og diverse kompletteringer for øvrig utføres.
STORLERSBAKKEN: I slutten av oktober vil strekningen Storlersbakken – Tiller legges om.(Foto: Statens vegvesen)
 • Slutten av oktober: (Omlegging E6 Storlersbakken-Tiller) På den 4,4 kilometer lange strekningen fra bunnen av Storlersbakken til Tiller ved XXL blir E6-trafikken lagt over på nordgående felt. På sørgående løp vil rester av den midlertidige rundkjøringa på Sandbakken fjernes. Den gamle jernbanebrua rives
 • Helgen 2. – 5. november: (E6 helgestengt fra Klett til Tiller) E6 planlegges stengt hele helga mellom Sentervegen og Klett. Stenges rett etter ettermiddagsrushet på fredagen og åpnes igjen klokken 06.00 på mandagen. Omkjøring via John Aaes veg – Bjørndalen – Heimdalsvegen og fylkesvei 707 til E6-rundkjøring på Klett.

2 KOMMENTARER

 1. Det er nok mange som gleder seg til våren. Det blir en voldsom miljøgevinst når folk slipper å stå 45 min i kø til Klett, men hvorfor skulle det være nødvendig med over 10 år for å bli ferdig med denne veistrekningen?(teller da med området fra toppen av Okstadbakken som var et prosjekt i årevis)

 2. Men hvorfor ble det ikke to filer inn i rundkjøringen på Klett slik at trafikken mot Byneset/Leinstrand skilles fra trafikken til byen?? Ser for meg at det fortsatt vil bli kø i Klettkrysset, og trafikkmengden på E39 vil ikke akkurat minke i framtiden, lakseveien. Veldig kortsiktig planlegging med den utformingen som Klettkrysset har fått 😡

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ