6.1 C
Trondheim
tirsdag, oktober 16, 2018

/

Vil bygge blokker med åtte etasjer på Vestre Rosten

Denne uken sluttbehandler bystyret forslag til reguleringsplan.

Det er selskapet Vestre Rosten B1 AS som ønsker å bygge rund 213 leiligheter nedenfor krysset Sivert Thonstads vei og Vestre Rosten.

Boenhetene er tenkt fordelt på fire boligblokker, hvorav 2 kan bebygges med inntil åtte etasjer og 2 med inntil syv etasjer.

Det legges opp til boenheter av varierende størrelse. Minimum 40 % av leilighetene skal være treroms, og minimum 5 % av leilighetene skal være fireroms eller større. Ingen leiligheter skal være under 35 m2.

STOR UTBYGGING: Langs Vestre Rosten er det igangsatt en rekke planarbeid som tar sikte på en storstilt utbygging. (Illustrasjon: Rett Hjem Arkitekter AS)

I årene fremover vil det kunne bli en betydelig utbygging av området mellom Vestre Rosten og Bjørndalen.

En rekke planarbeid er allerede igangsatt. I tillegg til boliger og kontorer, legges det opp til et helse- og velferdssenter og en barnehage.

Da forslaget til reguleringsplan var ute på høring uttalte Jernbanebyen Beboerforening at bebyggelsen ikke var tilpasset den nærliggende småhusbebyggelsen. Da saken var opp i Byutviklingskomiteen i september var det kun MDGs Jan Bojer Vindheim som gikk inn for en lavere byggehøyde.

Forslaget til reguleringsplan sluttbehandles i bystyret torsdag 4. oktober.

Legg igjen en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.