5.5 C
Trondheim
søndag, november 18, 2018

/

Kampen om matvarekundene på Byåsen hardner til

KIWI etablerer seg i nytt næring- og boligkompleks på Havstad. Bunnpris kan svare med å utvide butikken på nabotomta.

Det er NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge som nå har planene klare for et kombinert næring- og boligbygg på den gamle bensinstasjonstomta på Havstad. Næringsarealet vil være på totalt 2000 kvm og skal etter planen inneholde en KIWI-butikk på 1600 kvm.

Det liker IK Lykke Eiendom AS dårlig, som mener detaljreguleringen av Byåsveien 162 er i strid med kommuneplanens arealdel. IK Lykke mener også at det bør gjøres en helhetsvurdering som ivaretar selskapets planer for nabotomta.

Det mener IK Lykke gjøres best ved at det sikres lik utnyttelsesgrad til boliger og at begge tomtene (Byåsveien 162 og 158) sikres rett til inntil 2000 kvm næringsareal, herunder dagligvare. Man understreker også viktigheten av at regler for kundeparkering og boligparkering håndteres likt, og at det blir likebehandling i forhold til adkomstløsning.

I sin innstilling til bystyrets sluttbehandling har rådmannen valgt å fremme alternativet som nettopp vil sikre lik adkomstløsning til området. Dette gjøres blant annet ved en lysregulert kryssløsning i Byåsenveien. (Se illustrasjon)

 

Byggestart for Byåsveien 162 er planlagt i første del av 2019, mens Kiwi er planlagt åpnet fjerde kvartal 2021. Når en eventuell utvidelse av næringseiendommen hvor Bunnpris ligger vil skje er usikkert.

 

Legg igjen en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.