- Annonse -

Elever lærer matlaging av byens beste kokker

Nytt pilotprosjekt i trondheimsskolen retter fokus på restaurant- og matfaget.

- Annonse -

Denne uken har 10. trinn ved Charlottenlund, Rosenborg og Blussuvoll ungdomsskoler hatt besøk av kokker og servitører fra tre av byens beste restauranter.

Anledningen har vært trondheimsskolens nye pilotprosjekt -«Pop-up Restaurant & Matfag». Initiativtaker Geir Rune Larsen ved Strinda VGS forteller dette om bakgrunnen for prosjektet.

-«Pop-up Restaurant & Matfag» er noe vi håper kan være med på å skape ekstra blest og entusiasme rundt matfagene. Det vil også kunne bevisstgjøre elever og lærere på hva restaurant- og matfaget egentlig går ut på, og ikke minst hvordan det er å jobbe i bransjen.

Larsen forteller at man først og fremst har valgt å fokusere på den praktiske biten av matfaget.

-Det handler om å skape inspirasjon og matglede. Når restaurantene kommer på besøk så omdannes skolens kjøkken og spiserom til en profesjonell restaurant. Her skal elevene forberede og lage spennende retter sammen med kokker og servitører fra de ulike restaurantene. Elevene inviterer deretter med seg medelever og lærere til bespisning.

Som en oppfølging av selve arrangementet vil elevene og lærerne ved de tre ungdomsskolene bli invitert på lunsj til én av restaurantene. Her vil man få en presentasjon av den aktuelle bedriften i tillegg til at man får et innblikk i hvordan det er å jobbe i bransjen.

De tre trondheimsrestaurantene som har vært med på prosjektet er Frati, Søstrene Karlsen og To Rom og Kjøkken. Råvarer og annet materiell har blitt sponset av ASKO Servering, BAMA, Lerøy og Duni.

Prosjektet skal i etterkant evalueres.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: