Motorklubb girer opp til 5. dagsfæst i Klæbu

Lover rockabilly og trønderrock av beste merke.

- Annonse -

Lørdag 29. desember er det igjen klart for 5. dagsfest i Klæbuhallen. Roar Lien (53) fra Klæbu Street & Custom lover at rockefoten skal få svingt seg.

-5. dagsfesten i Klæbu har lange tradisjoner og er en institusjon blant fest- og danseglade i hele distriktet. Da vi i år tok over ansvaret for arrangementet valgte vi å legge lista høyt. Med «The Daltons» og «Bøgdabråk» ligger alt til rette for en skikkelig festaften, både for ungdommen og for oss som har passert 50.

«The Daltons» kommer fra Akershus og har siden starten i 1991 vært et ettertraktet rockabillyband. Bandet spiller alt i fra Hank Williams og Eddie Cochran til Elvis og Stray Cats.

Gutta i «Bøgdabråk» kommer fra Fosen og vil besørge trønderocken under 5. dagsfesten. Bandet som ble stiftet i 2001, er for tiden aktuell med låta «Ut på fæst» på Spotify.

KLUBBLOKALE: Klæbu Street & Custom har egne klubblokaler i Nordsetvegen i Klæbu. F.v.: Tove Haugan, Roar Lien og Øyvind Riise.

Det har vært Klæbu Gammeldansforening som har stått bak 5. dagsfesten i mange år. Da foreningen i år følte at de ikke lenger hadde kapasitet til å stå som arrangør spøkte det lenge for det tradisjonsrike arrangementet.

-Klæbu Street & Custom har siden 2006 vært leid inn til blant annet rigging og har med det fått noen kjærkomne kroner inn til klubbkassa. Da vi skjønte at det kanskje ikke ble noen flere fester måtte vi ta et valg – enten måtte vi klare oss uten disse pengene eller så måtte vi gå «all in», forteller Øyvind Riise (55) som har vært med i motorklubben siden starten i 2004.

Etter et par medlemsmøter bestemte motorklubben seg i høst for å ta over arrangementet. Nå håper de Klæbyggen kjenner sin besøkelsestid.

-For å gå i null må vi selge rundt 500 billetter. Det er imidlertid plass til 600 i Klæbuhallen så her håper vi å kunne sitte igjen med nok til at det kan bli 5. dagsfest også neste år, forteller Tove Haugen (49)

Haugen forteller at stadig flere unge har funnet veien til 5. dagsfesten i Klæbu.

-Det er helt klart noe eget med fester på bygda. Her er alt mer uformelt og folk tar seg ikke så høytidelig. Det er åpenbart noe ungdommen også setter stor pris på.

Dørene åpner kl. 20.30. Arrangementet varer til kl. 01.00 Det er 18 års aldersgrense og man får kjøpt både noe godt å drikke og noe å bite i.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ