Blir dobbelt så stor som Nidarøhallen – slik blir den nye sentralstasjonen

Tirsdag skal bygningsrådet ta stilling til hvor høyt det kan bygges.

- Annonse -

Den nye sentralstasjonen i Trondheim vil ruve. Inntil 90 600 m2 skal bygges ut, noe som er dobbelt så stort som den nye hallen på Nidarø. Bygningsmassen vil strekke seg fra Sjøgangen til Politihuset og vil på det høyeste bli syv eller åtte etasjer.

Det er Trondheim Stasjonssenter AS som står bak planene. Selskapet som ble stiftet i 2013, eies av Sør-Trøndelag fylkeskommune (40%), Bane NOR Eiendom (40%) og Trondheim kommune (20%).

(Illustrasjon: Asplan Viak)

I tillegg til ny terminal for jernbane, hurtigbåt og buss, skal det bygges kontor- og næringslokaler, forretningslokaler og inntil 500 leiligheter. Mye av bebyggelsen vil bli lagt på et lokk over jernbanesporene.

Hensikten med den planlagte utbyggingen er å gi byen «…et nytt og attraktivt kollektivknutepunkt» i tillegg til at «….flere kan arbeide og bo i sentrum, og gi et supplerende tilbud av handel og tjenesteyting til Midtbyen»

Når bygningsrådet førstkommende tirsdag skal ta fatte sluttvedtak i saken, vil politikerne ha to alternative forslag å ta stilling til. Begge forslagene har vært ute på høring og offentlig ettersyn og er underveis blitt justert.

Mens utbygger ønsker å kunne bygge i åtte etasjer, mener rådmannen det er nok med syv etasjer.

11 KOMMENTARER

 1. Enda et massivt utspill fra fylkeskommunen
  Hilken makt tror de de skal ha i byutvikling i byen?
  Merkelig
  Burde jobba med det de skal
  Skole og samferdsel

 2. Burde ikke vært 3etg en gang, bygger man først 17etg så kan man like greit bygge hundre etg. Denne forferdelige byggningsassen blir som en grell mur mellom byen og sjøen. Arkitekturen er amatørmessig og simpel. Er det ingen arkitekter i byen som faktisk har estetisk sans og kan tegne noe annet enn firkanter og med linjal? Hvorfor ikke mer organisk og myke linjer? Hvorfor ikke mer tradisjonelt og Norsk, f.eks elementer i vikingestil? Hvorfor ikke noe ulikt alle andre Norske byer? Dette er copy/paste og noe man finner i samtlige Norske byer. Ingen særpreg, ingenting unikt og absolutt ikke vakkert. Her burde man ha noe som er verd å ta bilde av og som man øyeblikkelig skjønner at dette er Trondheim.

 3. Et utrolig stygt og kjedelig monsteranlegg! «Eiendomsutviklerne» styrer Trondheim. Politikerne og Bygningsrådet har sviktet fullstendig i denne byen. Trondheim S er allerede i dag en katastrofe med Trappehus og stygg «Sjøgang». Estetikk og funksjonell utforming er ofret på det kommersielle alter. Bane Nor og Fylkeskommune har blitt de verste utbyggerne. Profitten fra slik vulgær utbygging skal nok finansiere framtidig utbygging og drift av jernbane, veg og skole.
  Dersom Bygningsrådet vedtar dette, er det forakt for de som bygde Trondheim og jernbanen før oss. Er det virkelig slik vulgær arkitektur vi vil ha i byen vå? NEI!

 4. Flott! Jeg gleder meg til å se dette realisert. Endelig får sentrum et større antall leiligheter slik at flere kan bo og handle i Midtbyen, og endelig får Brattøra et mere urbant preg, med veiter og siktlinjer ut over fjorden. Seriøst folkens, se på forslaget.

 5. Patetiske kaninboliger på toppen igjen. Og navnet blir garantert noe med «hage», det eneste de ikke har i tilknytning til denne typen bygg. Konkursprosjekt for kommunen, innbyggerne flytter når regningen kommer. Hva blir det neste? kommunalt avgift for parkering på kjøpesenter utenfor byen? Midtbyen er lagt øde og død av politierne, et kollektivt knutepunkt midt i denne lille byen blir dens og kommunens bankerott.

 6. Dette blir bra. Denne delen av Trondheim trenger flere urbane bygg som setter et nytt positivt preg på byen. Se hvordan de bygger i København. Hadde vært storslagent med et slik arkitektur i hjerte av Trondheim.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ