-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Rikt dyreliv ved Svean bru i Klæbu – se bildene

Det manglet ikke på motiver da trondheimsfotografen Roald Heirsaunet (58) fredag morgen la seg til ved Svean friluftsområde.

- Annonse -

Svean friluftsområde sør i Klæbu kommune er et populært turmål og utfartssted, og er de senere årene tilrettelagt for en rekke ulike friluftsaktiviteter.

Det er også et flott sted å legge seg til med kameraet forteller Roald Heirsaunet (58).

-Jeg var ute og fotograferte været rundt omkring i Trondheim da jeg fikk tips om at det skulle være en skarvefugl nede ved Svean bru i Klæbu.

Selv om været ikke var det beste valgte Heirsaunet å ta turen.

-Utfordringen i med å ta bilder i sterk vind og snødrev er først og fremst lyset. Det gjør at bilder på avstand blir noe kornete.

Men trondheimsfotografen ble allikevel fornøyd med «fangsten». Både skarvfugl, svaner og hjortedyr tittet frem. Nedenfor kan du se noen av bildene. Bildeteksten er skrevet av fotografen selv.

Alle bilder av Roald Heirsaunet

SKARVFUGL: «Jeg var ute og fotograferte været da jeg fikk tips om at det skulle være en skarvefugl nede ved Svean bru i Klæbu. Jeg fikk etterhvert øye på skarven (som var ringmerket) i kikkerten. Den sto på en påle ute i elva og jeg brukte vinden for å komme meg innpå den. Der satt den og poserte villig vekk for fotografen i de sterke vindkastene. «
SVANER: «Litt lengre oppe i elva ved Svean Østre lå to svanepar i ly for vinden. Det ene paret hadde 3 unger fra forrige sommer. Disse er nokså sky for mennesker så jeg holdt meg på god avstand.»

HJORT MED KALV: «Etter hvert beveget jeg meg på jordene ovenfor Svean bru og med en god vestavind i mot kom Hjortemora med kalven ut av skogen, men forsvant like fort som de kom da de fikk øye på meg. «

HER FINNER DU SVEAN BRU:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: