19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Fotballjenta Ida (12) fra Tiller fikk drømmeuke i England

Brukte vinterferien til å trene sammen med Stoke City Academy.

Skal man bli like flink i fotball som sitt store forbilde Ada Hegeberg, ja da må man trene. Mye.

12 år gamle Ida Nygård fra Tiller trener fire til fem dager i uka.

-Det kommer litt an på om det er sesong eller ikke, og om vi har kamper. I snitt blir det nok rundt 4-5 dager i uka ja, forklarer Ida som ved siden av å trene med eget lag også trener sammen med de som er ett år eldre.

I tillegg er den aktive 12-åringen med på RBK Utvikling, som er RBKs fotballskole for unge gutter og jenter som viser stor interesse for spillet og egen utvikling.

AKTIV FAMILIE: Fotballen står høyt i kurs hos familien Nygård på Tiller. Pappa Kjell-Øyvind og mamma Hanne sammen med barna Ida og Fredrik.

Og med trening fire til fem dager i uka er det kanskje greit at interessen for fotball er noe som deles av resten av familien også.

Fotballfamilie

Storebror Fredrik Nygård (15) har vært med i Tiller fotball siden han var guttunge. Pappa Kjell-Øyvind Nygård (47) har vært lagleder for sønnens lag siden starten.

-Som mange andre foreldre her på Tiller ble også jeg involvert i idrettslaget da egne unger ble aktive. Det at foreldre viser interesse og aktivt deltar i klubben tror jeg er viktig skal man klare å holde på ungdommen, forklarer fotballpappaen.

Nygård mener Tiller fotball har knekt koden når det gjelder det å skape samhold og trivsel i klubben.

KVALITETSTID: Far og datter stortrivdes under treningsoppholdet i Stoke-on-Trent. -Artig å kunne se engelsk toppfotball fra første rad, forteller Ida (12). (Foto: privat)

-Absolutt. Det er et stort engasjement for klubben både blant spillere, foreldre og støtteapparat. I tillegg er Tiller fotball så heldig at man har flere markerte treningsprofiler som fungerer som et ekstra lim i klubben.

Mamma Hanne Nygård (41) spilte også fotball da hun var yngre. Nå er det hun som styrer logistikken i den aktive fotballfamilien.

-Med to barn og en mann som stadig er på farten fra den ene fotballbanen til den andre, er det en god del planlegging og forberedelser som må til. Noen må jo sørge for at gjengen får i seg nok mat og drikke og at utstyret er i orden, smiler fotballmammaen.

Stoke

I vinterferien fikk altså Ida muligheten til å trene sammen med Stoke City Academy. Bakgrunnen for oppholdet var at 12-åringen var én av to jenter som i fjor ble plukket ut etter å ha deltatt på Stoke City fotballskole hos Kattem IL.

TRENINGSOPPHOLD: Det ble en vinterferie litt utenom det vanlige for 12 år gamle Ida Nygård fra Tiller. Ida sitter med ryggen til omtrent midt i bildet. (Foto: privat)

Pappa Kjell-Øyvind var med på turen over til England.

-Vi fikk et flott opplegg gjennom hele uka. Ida fikk trene med lokale akademijenter fra 10-14 år, i tillegg til at hun deltok på akademitreninger for både gutter og jenter. Totalt ble det 24 timer med trening. I følge trenerne skal Ida ha gjort det veldig bra.

Men det ble også tid til andre ting utenom trening.

-Vi fikk billetter til flere fotballkamper, blant annet mellom Stoke City og Aston Villa. Det var skikkelig artig å se topp engelsk fotball fra første rad, smiler Ida.

Jentefotballen i vekst – Tiller arrangerte egen fotballskole

- Annonse -

LES OGSÅ