13.8 C
Trondheim
tirsdag, mai 24, 2022
- Annonse -

Dramaelever gjorde suksess med ungdomsbedrift

Elever ved Charlottenlund vgs skaper liv og røre som sjørøvere og levende utstillingsdukker.

24 elever ved dramalinja ved Charlottenlund vgs har dette skoleåret drevet ungdomsbedriften Teaterkollektivet UB.

En ungdomsbedrift (UB) er et undervisningsopplegg tilrettelagt for den videregående skolen hvor elevene starter, driver og avvikler sin egen bedrift gjennom et helt skoleår.

Ungdomsbedriften registreres i Brønnøysund og jobber ut fra samme krav som alle andre bedrifter. Lærere og personer fra det lokale næringsliv fungerer som veiledere og mentorer.

-Vi er veldig glad for at Monica Stendahl Rokne ved Cirka Teater sa ja til å være mentor. Hun har lang erfaring innen prosjektledelse og har vært en utrolig god støttespiller og ikke minst en stor inspirasjonskilde for oss alle, forteller daglig leder Ida Harr Overland (18)

LEDELSEN: Hvem som skulle fylle de forskjellige lederrollene i Teaterkollektivet var gjenstand for en demokratisk avstemning blant elevene. F.v.: Ingrid Eidshaug (PR-ansvarlig), Idar Harr Overland (daglig leder) og Knut Sæther (økonomiansvarlig)

Ingrid Eidshaug (19) er PR-ansvarlig for Teaterkollektivet UB. Hun forteller dette om forretningsideen.

-Tanken med en ungdomsbedrift er at elevene skal kunne lære gjennom å gjøre. Derfor er det viktig at «produktet» kan relateres til både fag og undervisning. I og med at vi går på dramalinja var det naturlig at «produktet» ble noe innen teater og scenekunst. Vår visjon har vært å skape glede gjennom skreddersydde kulturelle opplevelser.

Knut Sæther (18) er økonomiansvarlig og forteller dette om målgruppen for bedriften.

-Vi ønsket ikke å låse oss til en bestemt målgruppe, men heller gå bredt ut. Det har resultert i stor variasjon blant oppdragene vi har fått. Vi har gjort alt ifra å være skumle sjørøvere i barnehager til å være levende utstillingdukker på store kjøpesenter.

HER kan du lese mer om Teaterkollektivet UB

BILDER FRA FORSKJELLIGE OPPDRAG:

Moltmyra barnehage
Biblioteket på Saupstad, Trondheim
Sirkus Shopping
Moltmyra barnehage

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ