0.4 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021
- Annonse -spot_img

-Å snakke sammen er ikke det samme som lobbyvirksomhet

Kjetil Utne (H) mener kampen rundt nytt bydelsbasseng viser at det nytter å engasjere seg. FAU på Charlottenlund og Ranheim kaller det lobbyvirksomhet.

- Annonse -

-FAU-ene rundt Moholt kunne godt ha holdt kurs i hvordan man bør gå frem når man kjemper for en sak. De har vært saklige, høflige og har forberedt seg godt. Da blir man også lyttet til.

Kjetil Utne (H) var som medlem av kulturkomiteen i forrige uke med på å anbefale Moholt som lokasjon for et nytt bydelsbasseng.

Når bystyret i neste uke etter alle solemerker følger komiteens anbefaling, vil det settes et foreløbig punktum for en debatt som har pågått i flere år.

Utne, som selv hele tiden har ment at Moholt var det beste alternativet, sier dette om hvorfor også partiet hans nå har snudd.

-Når utbyggingen på Ranheim går saktere enn tidligere antatt, vil det i overskuelig fremtid være flere som har gangavstand til Moholt enn til Rotvoll. Videre er busstilbudet rundt Moholt bedre enn ved Rotvoll. Vi satser også på at Studentsamskipnaden kan være med på finansieringen slik at det blir rimeligere for kommunen.

MOHOLT: En enstemmig kulturkomité gikk forrige uke inn for å legge et nytt bydelsbasseng til Moholt. Det er en innstilling bystyret mest sannsynlig vil komme til å følge.

-De som har kjempet for et bydelsbasseng på Moholt har vært veldige aktive. Hvilken kontakt har du hatt med de forskjellige partene i saken?

-Jeg har deltatt på et møte hvor de ti Foreldreutvalgene som sto bak innbyggerinitiativet presenterte sine synspunkter. Alle representanter i kulturkomiteen og oppvekstkomiteen var invitert. Utover det har jeg ikke hatt møter eller samtaler med dem.

-Hvordan ser du på at folk som kjemper for en sak tar direkte kontakt med politikerne?

-For min egen del er det å lytte og prate med folk det beste med å være folkevalgt. Jeg mener folk bør bli flinkere til å ta kontakt, enten det skjer ved at man inviterer til møter, sender en mail, ringer eller kommenterer på Facebook. Jeg tror de fleste politikere setter pris på å få innspill.

-Lobbyvirksomhet

Etter kulturkomiteens møte har FAU ved Brundalen skole, Charlottenlund barneskole, Charlottenlund ungdomsskole og Ranheim skole skrevet et felles brev hvor man påpeker det man mener er mangelfull saksbehandling og lite åpenhet i saken.

Marte Kristoffersen var i fjor med på å starte opp Facebook-gruppa “Bydelsbassenget til Charlottenlund”. Her sammen med tidligere leder av FAU ved Jakobsli skole Erling Forren Wold.

I brevet, som du kan lese HER, heter det blant annet:

“Som motsats til dette, har det kommet fram at KIF-komiteen (eller noen medlemmer i denne) har hatt møte(r) med ambassadører for Moholt-alternativet – og legger disses argumenter til grunn for en snuoperasjon for hva de skal mene.”

Marte Kristoffersen er medlem i styret FAU Charlottenlund barneskole og har lenge kjempet for å få bydelsbassenget lagt til Rotvoll. Hun mener politikerne burde hatt høringer med alle berørte, ikke bare med det hun kaller lobbyister for det ene siden.

-I etterpåklokskapens lys kan man kanskje si at vi burde ha vært mer på banen. Egentlig burde det være unødvendig med lobbyvirksomhet for en sak som har betydning for byen så langt fram i tid. Beslutninger må tas på relevante fakta.

Utne sier han er enig med Kristoffersen når det gjelder viktigheten av høringer, men vil ikke kalle engasjementet på Moholt for lobbyvirksomhet.

  • Ingen tar skade av at man snakker med hverandre. Jeg har nå avtalt et møte med FAU-ene som vil ha bassenget til Rotvoll og vil lytte til det de har å si på samme måte som jeg lyttet til det folk på Moholt hadde å si. Når det gjelder det som blir sagt om høringer så er jeg enig med Kristoffersen. Vi har allerede flere slike høringer, men burde absolutt hatt flere av dem.

Men selv om politikerne nå ser ut til å lande på Moholt er det usikker når byggingen av et nytt bydelsbasseng kan starte.

-Dårlig økonomistyring og manglende vilje hos maktpartiene i Trondheim til å tenke nytt har gitt oss budsjettsprekker på rundt en halv milliard kroner innen idrettsområdet. Trondheim Spektrum og hoppbakken i Granåsen kan komme til å gå på bekostning av breddeidretten ute i bydelene. Jeg håper vi kan finne en vei ut av knipa, men vi står overfor noen vanskelige valg, avslutter Utne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
ANNONSE:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;