-Trygghuset er en viktig del av oppvekstmiljøet

Klubbhuset til Sportsklubben Trygg/Lade runder 35 år. -Et viktig samlingspunkt for barn og unge på Lade, forteller daglig leder Kjell Løvseth.

- Annonse -

1.mai 1984 er en gjeng ildsjeler fra Tryggkameratene samlet i Gunnlaugs vei 13 på Lade. Naboer og presse er invitert, og det er for anledningen hentet frem både klubbfane og norske flagg.

På dagen 74 år etter at Tryggkameratene ble stiftet skal en årelang drøm endelig bli en realitet. Etter måneder med hardt dugnadsarbeid er det klart for offisiell åpning av idrettslagets nye klubbhus – «Trygghuset».

-Du kan tro det var stas. Dette var jo noe man hadde ventet på i mange år. «Trygghuset» var Tryggkameratenes første ordentlige klubbhus og noe man endelig kunne kalle sitt eget, forteller Kjell Løvseth (67) som var primus motor for byggeprosjektet.

Det første spadetaket til Trygghuset ble tatt 1. oktober 1983. To måneder senere var man ferdig med grunnmuren. (Foto: Sportsklubben Trygg/Lade)

Løvset som i dag sitter som daglig leder av Trygg/Lade, var også sentral da han som formann i Tryggkameratene var med på sammenslåingen med Lade IL i 1986.

-Før vi fikk på plass Trygghuset disponerte vi kun et lite lokale i Ladeveien 12. Det holdt til enkel møtevirksomhet, men ble aldri noe naturlig samlingpunkt for idrettslagets medlemmer. Det var først med Trygghuset at vi for alvor kunne begynne å bygge et miljø rundt klubbhuset, forklarer Løvseth.

For selv om Ringvebanen, som den gang var en grusbane, ble flittig brukt var det enkle kår.

-Da vi ikke kunne farte fram og tilbake med alt utstyret ble det til at vi lagret dette i en stor trekasse ved siden av banen. Trekassen festet vi med en stor kjetting så ingen skulle stikke avgårde med den, ler Løvseth som legger til at man på Trygghuset har vært lite plaget «rampestreker».

-Jeg tror det handler mye om at mange på Lade føler et slags «eierskap»» til Trygghuset. Rundt 80 til 90 prosent av barn og unge i bydelen er på et eller annet tidspunkt innom idrettslaget og får på den måten et forhold til klubbhuset.

ILDSJEL: Kjell Løvseth (bildet) har vært en sentral skikkelse i Tryggkameratene og senere Trygg/Lade i mange tiår.

Trygghuset

Da Trygghuset ble tatt i bruk for 35 år siden var det som et moderne klubbhus med de fleste fasiliteter. I første etasje var det innredet med kjøkken, storstue, møterom og et handikapvennlig toalett, noe som ikke var like vanlig den gang.

Det var også lagt til rette for handikappede med en egen inngang til sokkeletasjen hvor det var innredet med garderober, dusj, badstue og et eget styrkerom.

Bortsett fra at man for et par år siden bygde på huset med en utvendig kiosk, fremstår Trygghuset i dag i omtrent i samme drakt som for 35 år siden. Selv om garderobeanlegget  ikke blir brukt i like stor utstrekning som før, er selve huset i flittig bruk året rundt.

-Med sin sentrale beliggenhet og gunstige priser har Trygghuset blitt et populært selskapslokale. For mange på Lade er det et naturlig førstevalg da man ved å leie klubbhuset også er med på å støtte Trygg/Lade økonomisk, forklarer Løvseth.

IDRETTSHISTORIE: I storstua på Trygghuset står pokalene på rekke og rad. -Her er det mye lokal idrettshistorie, forteller daglig leder av Sportsklubben Trygg Lade, Kjell Løvseth

-Hallo? Er det noe her? Går det an å få låne en ball?

Selv om mye av den sportslige aktiviteten i Trygg/Lade i dag er flyttet til OBOS-banen, ligger ikke Ringvebanen i Gunnlaugs vei brakk av den grunn. I sommerhalvåret er banen i bruk hver dag fra tidlig morgen til sen kveld.

Denne formiddagen er det en gruppe 7. trinns elever ved Lade skole som har valgt å stikke bortom i storefri. Selv om Løvseth «egentlig ikke er her», så er han ikke vond å be når noen mangler en ball å sparke med.

-Det hadde tatt seg ut som vi hadde bedt ungdommen komme tilbake i «kontortida.» Trygghuset og Ringvebanen har vært et samlingspunkt og en viktig del av oppvekstmiljøet på Lade i mange år. Slik ønsker vi å ha det i årene fremover også, avslutter Løvseth med et smil.

HER finner du Trygghuset på Facebook.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ