19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Annika (12) fra Ranheim trener 18,5 timer i uka

Nå håper den aktive 12-åringen å kunne begynne ved nyoppstartet idrettskole på Lade.

Høsten 2019 starter Nidaros Idrettsungdomsskole opp en egen søsterskole på Lade. I likhet med skolen på Tiller ligger fokus også her på å gi unge treningstalenter muligheten til å utvikle seg både idrettslig og faglig.

En av de som har søkt om plass er Annika Bjerkan (12) fra Vikåsen.

Ungjenta begynte å turne allerede som toåring og viste tidlig stor interesse for idretten. Da hun var 6 år ble hun plukket ut til Trondhjems Turnforenings konkurranseparti for apparatturn.

I dag trener 12-åringen tre timer om dagen, seks dager i uka. I tillegg deltar hun i både nasjonale og internasjonale konkurranser. I fjor ble Annika også plukket ut til rekruttlandslaget og deltok på flere landslagssamlinger.

-Med så mye trening, hadde det da ikke vært best å gå på en «vanlig» skole med litt lett gym et par ganger i uka istedenfor trening hver dag?

-Nei!

Det er en blid, men ordknapp jente vi treffer i turnforeningens lokaler i Prinsens gate.

Om bare noen få dager skal Annika delta i sin andre store turnkonkurranse på kort tid. Turen går til Oslo hvor det kommer deltagere fra flere europeiske land. Denne ettermiddagen er turngruppa opptatt med de siste forberedelsene.

TURNTALENT: Annika Bjerkan (12) på vei til trening sammen med pappa Bernt Bjerkan (46) og Anne Grete Bjerkan (42)

-Det er utrolig viktig at vi er fokusert hele tiden. Et fall kan gjøre at vi mister mange poeng og detter langt ned på resultatlista, forklarer Annika og hopper opp på en av bommene for å illustrere hva hun mener.

Mamma Anne Grete Bjerkan (42) synes det er helt greit at datteren trener så mye som hun gjør.

-Annika har alltid vært målbevisst. Allerede som lita jente var hun klar på at det var turn hun ønsket å holde på med. Her trives hun og her har hun mange av vennene sine.

Anne Grete som i tillegg til Annika også har to sønner, forteller at det av til kan bli noen utfordringer med logistikken.

-Da treningen starter kl. 15 er vi nødt til å kjøre direkte fra skolen for å rekke det. Da vi bor på Vikåsen hadde hun ikke rukket treningen skulle hun tatt buss.

Anne Grete forteller at da man så reklame for den nye idrettsskolen på Lade så var Annika klar på at det var en skole hun gjerne kunne tenkt seg å gått på. Annika kjente fra før to stykker som hadde søkt på skolen på Tiller.

Bernt Bjerkan (bildet) er formann i Trondhjems Turnforening. Her sammen med datteren Annika (12)

Pappa Bernt Bjerkan (46) har som formann i Trondhjems Turnforening kunnet følge datterens utvikling på nært hold.

-Vi har i dag rundt 2000 aktive utøvere i forskjellige aldersgrupper. Målet er at flest mulig skal få lov til å turne lengst mulig. Da må vi finne grupper og program som passer den enkelte. De som ønsker å trene litt skal få lov til det og de som ønsker å trene mye skal få lov til det.

Pappa Bernt tror en idrettsskole vil være midt i blinken for datteren.

-Når man trener såpass mye som det Annika gjør så blir det ikke så mye tid til andre fritidsaktiviteter. Derfor blir vennskapet innad i treningsgruppa veldig viktig. Om hun samtidig kan gå på en skole hvor elevene er fokusert på idrett og trening så vil det i seg selv være med å skape et samhold.

-Hvordan blir det med lekser for en 12-åring som trener såpass mye?

-Vi har et fast opplegg på hverdagene. Når treningen er ferdig kjører vi rett hjem og spiser middag. Deretter er det skolearbeid som gjelder. Blir det noen sure miner så gjør vi det klart at skolen kommer først og at vi da eventuelt må trappe ned på treninga. Da blir det fart på sakene, avslutter mamma Anne Grete med et smil.

- Annonse -

LES OGSÅ