19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

Elendig kondis gjorde at Stig (48) fra Tiller følte seg som en dårlig far

Da Stig Haugan (48) fra Tiller ikke lenger klarte å henge på sønnene i slalåmbakken bestemte han seg for å ta grep.

-Det var ikke så mye erkjennelsen av at kondisen nå var blitt skikkelig elendig. Det var mer følelsen av å ikke strekke til som far. Der andre fedre suste avgårde i ett sett måtte jeg ha pause etter hver runde i bakken.

Stig Haugan (48) bor på Tiller sammen med kone og parets to sønner på 11 og 14 år. Til daglig jobber han med ungdommer ved NAV Melhus.

To til tre ganger i uka trener 48-åringen styrke og kondisjon hos Berg Aktivitets Zenter på Lade. Da Haugan, som er 183 på strømpelesten, tok sin første prøvetime i november veide han 119 kilo. Nå stopper badevekta på 94 kilo.

-Det at jeg har tatt av såpass mange kilo er for meg bare en positiv bieffekt. Motivasjonen har hele tiden vært å komme i bedre form, forteller Haugan.

KLIKK HER FOR GRATIS PRØVETIME!

Og det var en tur til alpinbakkene på Oppdal som gjorde at tobarnsfaren bestemte seg for at noe måtte gjøres med den elendige kondisen.

-Jeg hadde på en måte vent meg til å være andpusten etter å ha gått i trapper. Det hørte liksom med til alderen. Men når du står der og må si til dine to sønner at de må kjøre neste runde alene fordi den 48 år gamle pappaen deres er sliten, ja da gjør det noe med deg.

SIRKELTRENING: Når Stig Haugan (48) setter seg ned ved treningsapparatene så stiller de seg automatisk inn på hans mål og treningsprogram. – Like enkelt som der er genialt, sier Haugan.

Haugan som ikke hadde trent regelmessig siden midten av 20-årene, bestemte seg der og da for at nok var nok.

-Jeg skjønte at skulle jeg komme i form så måtte jeg gjøre mer enn bare å gå noen turer. Jeg måtte trene hele kroppen – både styrke og kondisjon. Jeg har trent på treningsstudio tidligere, men det var ikke helt for meg. Da svigermor tipset om BAZ Lade bestemte jeg meg for å sjekke det ut.

KLIKK HER FOR GRATIS PRØVETIME!

Haugan ringte og ble booket inn på en gratis prøve- og veiledningstime.

-Det at BAZ har 30 års aldergrense var noe av det første jeg la merke til. Stemningen var mye mer avslappet enn det jeg var vant med fra andre treningssenter, og det virket som om de som var der hadde det veldig artig på trening. Praten satt løst og det var mye smil å se.

Etter en liten prat om målsetninger og motivasjon fikk Haugan et skreddersydd treningsopplegg ved hjelp av MILON-apparater 

-Det var like enkelt som det var genialt. Kroppen min ble scannet og det ble lagt inn noen enkle opplysninger. Deretter fikk jeg et chipkort hvor mine personlige innstillinger og mål var lagret. Når jeg nå setter meg ved de forskjellige treningsapparatene så stiller de seg automatisk inn på egenhånd. Hvilke øvelsene jeg skal gjøre ligger også lagret.

Stig Haugan (48) trener fast hos BAZ på Lade. det samme gjør Lise Kristin Jamtfall (50)

Som et lite ris bak speilet valgte Haugan å gå hardt ut på sosiale medier.

-Haha, ja det stemmer. Fra kun et par innlegg i året på Facebook deler jeg nå bilder i øst og vest på Snapchat. Ikke for å vise meg frem, men mer for å øke presset på meg selv.
Når jeg kringkaster for alle jeg kjenner at jeg trener og er det ikke bare å slutte. Det å ikke feile blir en motivasjon i seg selv.

Til å begynne med brukte Haugan emneknaggen #sommerkroppen2020. Nå er denne skiftet ut med #sommerkroppen2019.

-Én ting er det selve treningsopplegget og fasilitetene. En annen ting er oppfølgingen man får hos de som jobber her. Den har vært helt fantastisk og er nok hovedgrunnen til at ting har gått så glatt som det har gjort, avslutter 48-åringen med et smil.