19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

Slik ble Lise Kristin (50) fra Lade venn med badevekta

-Jeg var kommet til et "nå-eller-aldri" punkt i livet, forteller Lise Kristin Jamtfall (50) fra Lade.

-Selv om man føler seg ung til sinns så tikker den biologiske klokka. Av folk som var eldre enn meg fikk jeg stadig høre at det ble vanskeligere å komme i form jo lenger jeg ventet med å begynne å trene. Jeg var derfor nødt til å ta et valg.

Lise Kristin Jamtfall (50) jobber som konsulent i helsesektoren og bor i dag på Lade sammen med sin mann. Parets to barn er voksne og har forlengst forlatt redet.

Selv om Jamtfall ikke følte seg spesielt gammel, begynte hun allikevel å merke at ting ikke gikk like lett som før.

-Jeg fikk en aha-opplevelse en ettermiddag jeg stod på kjøkkenet og skulle lage mat. Vi har en av disse eldre stekepannene i massivt jern som vi bruker fra tid til annen. Da jeg bøyde meg ned for å ta den frem fra skapet fikk jeg meg et lite støkk. Stekepanna pleide da ikke å være så tung..? Eller..? Hadde jeg virkelig blitt «gammel og svak»?

Daglig leder ved BAZ Lade, Ida S. Berg, instruerer Lise Kristin Jamtfall på treningsystemet MILON. Scanning sikrer riktig innstilling av Milon-aparatene.

Jamtfall gikk noen runder med meg selv før hun bestemte seg for å kaste seg ut i det. Det var nå eller aldri følte hun.

-Jeg leste meg opp på fagstoff og vurderte både den ene og den andre treningsmetoden. Jeg var også opptatt av hvordan jeg skulle forholde meg til dette med vekt og trening. Jeg bar på noen kilo ekstra og var redd for at jeg raskt kunne få belastningsskader.

50-åringen satte seg derfor som mål å gå ned i vekt før hun begynte treningen.

  • Jeg startet med å veie maten og telle kalorier i midten av august. Jeg var opptatt av at jeg skulle spise mat som jeg kunne leve av til vanlig, også etter at vekttapet var i boks. Altså et normalt kosthold, forklarer Jamtfall som bestemte seg for at det innimellom skulle være mulig å unne seg noe ekstra.

KLIKK HER FOR GRATIS PRØVETIME!

-Enten det nå er snakk om et glass med bobler til helgen eller fløtegratinerte poteter til grillmaten, så tror jeg det er viktig at man ikke gir slipp på alt man koste seg med tidligere. Da er det mindre sjanse for at man «sprekker» tror jeg.

Jamtfall bestemte seg for å bli venn med både vekta som veide maten, og vekta som veide kroppen.

-Det var ikke det at jeg hadde vært «uvenner» med badevekta tidligere. Det var mer det at jeg lot være å bruke den. Badevekta er som kjent brutalt ærlig og legger ikke ikke skjul på noe som helst.

-At jeg kan gå rett fra trening til fysioterapi er utrolig flott, forteller Lise Kristin Jamtfall (50)

Vektnedgangen skulle gå over all forventning. I løpet av fem og en halv måned tok den tidligere håndballspilleren av 22 kilo. I begynnelsen av januar var Jamtfall klar for å begynne treningen.

-Jeg har vært innom flere treningssentre tidligere. Felles for de alle var jeg ikke følte meg særlig hjemme og at det var så som så med oppfølgingen. Det første jeg la merke til under prøvetimen var at BAZ hadde 30 års aldersgrense noe som passet meg veldig godt.

KLIKK HER FOR GRATIS PRØVETIME!

Etter prøvetimen var Jamtfall overbevist BAZ var stedet og at hun hadde funnet et treningskonsept hun likte.

-Milon systemet er utrolig enkelt og ikke minst effektivt. På BAZ får jeg hele tiden tett oppfølging slik at jeg kan korrigere om jeg gjør noe feil i treningen. Da jeg i tillegg til hofteartrose også er operert for prolaps er den personlige oppfølgingen helt avgjørende.

Lise Kristin Jamtfall trener fast hos BAZ Lade. det samme gjør Stig Haugan (t.v.) Han historie kan du lese HER

Den ene innehaver av BAZ Lade er utdannet fysioterapeut og tilbyr behandling under samme tak som treningssenteret.

-Det er helt magisk å først kunne trene for så å gå rett til behandling. Det blir en helhetlig oppfølging hvor man slipper å gjenta historien sin. I tillegg er de som jobber her genuint opptatt av at folk skal få tilbake bevegelsesgleden. Hos BAZ blir du virkelig sett!

Jamtfall forteller at hun har funnet sitt treningssenter.

-Jeg har funnet et opplegg som jeg føler gir god progresjon og mestringsfølelse. Det er dessuten lett å holde oversikt over egen trening og utvikling i en egen app. Her finner jeg også mine personlige mål.