Politiet skal teste ut bruk av droner i Trøndelag

Starter testingen i september.

Illustrasjonsbilde (Foto: Mitch Nielsen / Unsplash.com)

Trøndelag er ett av tre politidistrikt som nå inngår i et nytt prøveprosjekt i regi av Politidirektoratet. Hvert av politidistriktene skal utdanne egne politipiloter som skal kunne benytte droner i politioperasjoner.

– Vi har i mange år brukt lang tid på å skaffe oss oversikt på et ulykkessted – tatt bilder fra ulike vinkler og brukt målebånd. En drone kan gi umiddelbar oversikt, kan måle verdier og samlet sikre oss tekniske bevis, forteller politioverbetjent Gunn Berit Melvold til nettstedet uasnorway.no

I dag er det Luftfarttilsynet og “Forskrift om luftfartøy som ikke har fører om bord mv” som regulerer bruken av droner.

Hovedpunktene i forskriften er at man alltid skal kunne se dronen, ikke fly høyere enn 120 meter over bakken, aldri fly nærmere enn 5 km fra flyplasser og aldri i nærheten av festivaler, militære områder eller sportsarrangementer.

I oktober åpnet Luftfartstilsynet for å kunne gjøre endringer i regelverket når det gjaldt “offentlige myndigheters bruk av droner for å utføre viktige samfunnsoppdrag”.

Trøndelag politidistrikt starter å teste ut droner i september.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.