- Annonse -

Nye Veier og NGI skal geoscanne ny E6 i Trøndelag

Vil fly lavt med helikopter i deler av fylket.

- Annonse -

Sammen med Norges Geotekniske Institutt (NGI) skal Nye Veier neste uke utføre helikopterbasert geoskanning i Trøndelag.

Et helikopter utstyrt med ulike måleinstrumenter vil fly lavt over terrenget og sende ut elektromagnetiske bølger. Bølgene skal ikke være skadelige for verken folk eller fe heter det i en pressemelding fra Nye Veier.

–Når vi sender ut disse bølgene kan vi sjekke hvor mye motstand det er i grunnen. Kort fortalt vil det si at høy motstand betyr at det er fjell, lite motstand betyr løsmasser. Det sier med andre ord noe om kvaliteten på både berg og løsmasser, forklarer Kari Charlotte Sellgren, disiplinleder tunnel i Nye Veier Trøndelag.

Geoscanningen vil foregå i området mellom Kvithammar og Åsen og i flere mindre områder mellom Kvål og Ulsberg. (se illustrasjon)

I årene som kommer skal Nye Veier bygge 106 kilometer firefelts motorvei fra Ulsberg i sør til Åsen i nord.

EMerald Geomodelling og NGI er engasjert til å bidra med å skaffe informasjon om
grunnforholdene i en tidlig fase av prosjektplanleggingen. På den måten minsker sjansen for uforutsette utfordringer i byggefasen på grunn av dårlige grunnforhold.

– Uforutsette grunnforhold er noe av det mest kostnadskrevende ved å bygge nye veier så vi mener det er lurt å investere i disse undersøkelsene nå. Jo mer vi vet om grunnforholdene nå, jo bedre er det. Vi kan spare både tid og penger på det, sier Sellgren.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: