-11 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

AP har snudd – sier nei til utbygging på Kastbrekka

Viser til nullvekstmålet. Får kritikk fra opposisjonen.

Etter forslag fra Berit Tiller (H) vedtok bygningsrådet tirsdag å utsette sluttbehandlingen av detaljreguleringen av Kastbrekka til den 18. juni.

Bakgrunnen var Arbeiderpartiets uventede U-sving i saken. Der partiet tidligere har presset på for å få området omdisponert til boliger, kunngjorde gruppeleder Sidsel Trønsdal i går at man nå ikke lenger ville støtte utbyggingsplanene.

På vegne av Ap, Sp, MDG og KrF fremmet Trønsdal et forslag hvor man avviste rådmannens innstilling til detaljregulering.

Sidsel Trønsdal

I begrunnelsen ble det argumentert med at boligprosjektets beliggenheten ville kunne føre til økt biltrafikk og dermed slå negativt ut på nullvekstmålet. Det ble også påpekt at tiltaket ville kunne skape utfordringer for landbruket i området.

I sitt saksfremlegg innstilte rådmannen på at bygningsrådet skulle godkjenne det alternative planforslaget hvor byggehøyden var redusert fra åtte til seks etasjer.

Opposisjonen er kritisk til at Arbeiderpartiet nå har snudd.

-Det kan fremstå som forskjellsbehandling med tanke på at det for ikke lenge siden ble godkjent flere store blokker rett ved, og rett i åkeren. Vi i Høyre vil ha tilbakemelding på hvilke konsekvenser et nei vil få, uttalte Berit Tiller (H) til Adressa.

Det er Reitan Eiendom og Staur Eiendom som gjennom selskapet Kastbrekka Eiendom AS ønsker å etablere et nytt boligområde et steinkast unna Utleirahallen.

I utbyggers forslag til detaljregulering legges det opp til bygging av tre terrasseblokker på åtte etasjer med tilsammen 73 boenheter, samt 16 eneboliger.

Staur Eiendom og Reitan Eiendom ønsker å etablere et nytt boligområde på andre siden av veien for Utleirahallen. Nå kan det spøke for planene. (illustrasjon: Pir II arkitekter)

 

(Illustrasjon: Pir II arkitekter)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ