Nå trenger du ikke svømme helt fra Munkholmen for å være med

Trondheim triatlon lanserer nytt "lavterskeltilbud".

- Annonse -

SE VIDEO FRA TRONDHEIM TRIATLON:

Trondheim triatlon har siden starten i 2013 trukket mange av landets beste triatleter til trønderhovedstaden. Bortsett fra det første året hvor deltagerne svømte fra Munkholmen og inn til Pirbadet, så har løypa stort sett vært den samme.

Men uansett om man har valgt langdistansen eller normaldistansen så har det krevd sin mann eller kvinne for å delta. For det å skulle svømme 2400 meter, sykle 50 kilometer og  deretter løpe 12 kilometer er ingen spøk.

Når årets utgave går av stabelen den 25. august så er lista for hvem som har muligheten til å delta på styrkeprøven blitt senket flere hakk.

Stafettklasse

-I  «stafettklassen» har man muligheten til å dele på etappene. Går man sammen tre arbeidskolleger eller venner så blir man enige om hvilken øvelse den enkelte skal ta. Så er det noen som absolutt ikke føler for å svømme fra Munkholmen så kan man velge sykkeletappen eller løping istedenfor, forklarer løpsleder Trond Karlsen.

Karlsen understreker at årets løype på ingen måte vil være noe lettere enn før.

-Løypa vil være akkurat den samme. Stafettklassen er ment som et lavterskeltilbud til de som ikke mestrer alle grenene like godt men som allikevel ønsker å delta.

-Stafettlag er for de som ønsker å delta men som føler de ikke mestrer alle grenene, forteller Trond Karlsen (t.v.9 og Pål Mikal Høien i Trondheim triatlonklubb.

Selv om det i fjor deltok 19 stafettlag er det først i år at arrangørene har valgt å gå aktivt ut med informasjon om stafettklassen.

-Vi ønsket å teste det litt før vi gikk bredt ut. Ryktet ser imidlertid ut til å ha løpt foran oss. Flere firmaer har allerede vært i kontakt med oss for å melde på lag. Det å delta i et stafettlag under et triatlon må jo være «teambuilding» på sitt beste, smiler Karlsen.

Sikkerhet

Det er Trondheim triatlonklubb som står som arrangør av Trondheim triatlon. Klubben har eksistert siden 1989, men det var først under restarten i 2009 at det ble fart på sakene. I dag har klubben rundt 250 medlemmer fra 10 år og oppover.

Under Trondheim triatlon stiller klubben med rundt 100 funksjonærer.

-I et arrangement som «Trondheim triatlon» vil det alltid være mye logistikk inne i bildet. I tillegg har vi mange som jobber i støtteapparatet og med sikkerhet, forklarer Pål Mikal Høien som forteller at man så langt ikke har hatt noen ulykker eller større uhell.

For når over 200 utøvere skal legge på svøm fra Munkholmen og over til Ilsvika kan ingenting overlates til tilfeldighetene.

-Når det gjelder sikkerheten under svømmeetappen så samarbeider vi med både Trøndelag brann- og redningstjeneste, Røde Kors og Trondheim kajakklubb. I tillegg stiller klubben med egne følgebåter.

Svømmeetappen fra Munkholmen til Ilsvika er på 2400 meter. Her fra fjordårets arrangement (Foto: Ole Martin Wold)

Ved lav vanntemperatur, høye bølger, eller sterk vind på arrangementsdagen, vil svømmeetappen kunne avkortes eller legges om.

Triatlon

Det som skiller triatlon fra de fleste andre idretter er at menn og kvinner stiller på absolutt helt like vilkår. Under fjordårets Trondheim triatlon knuste 19 år gamle Solveig Natvig Løvseth gutta under normaldistansen med tiden 02:57:12

-Er du kvinne og kommer først i mål så er det ikke fordi du har hatt en lettere eller kortere løype. Da er det fordi du rett og slett er bedre enn mannfolka, forteller Høien.

Kvinneandelen under Trondheim triatlon har de siste årene lagt på rundt 25%. Hvordan innføringen av stafettlag vil kunne slå ut på dette tallet tør hverken Karlsen eller Høien å spå om.

-Tanken bak stafettklassen er først og fremst å få med de som ellers ikke ville deltatt. Hvorvidt økning da blir størst blant menn eller kvinner gjenstår å se. I og med at kjønnene konkurrerer på helt like vilkår så kan man godt ha et stafettlag med to damer og én mann eller omvendt. Det var det noen i fjor som gjorde, forteller Karlsen.

HER finner du mer informasjon om Trondheim Triatlon.

Videoen er produsert av Andre Hope og Bård S Solem.

  • Bård S Solem har bakgrunn som sivilarkitekt og er aktiv i Blyberget frileik på fritida. Gjennom foto og film ønsker han å formidle historier og inspirere til fysisk og sosial aktivitet i nærområdet.
  • André Hope (Hopenorway) er dronepilot og entusiast som ønsker å vise frem rekke muligheter fra et «fugleperspektiv» satt sammen med film fra bakken. Også stått for redigeringen for Triondheim Triatlon.
- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: