21.5 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

Aurora (14) og André (13) gleder seg til ny idrettsskole på Rotvoll

Fortsatt ledige plasser ved Trondheim Idrettsungdomsskole.

Idrettsglad ungdom i Trondheim har fått et nytt skoletilbud. Den 19. august starter Trondheim Idrettsungdomsskole opp i naturskjønne omgivelser ved den tidligere lærerhøgskolen på Rotvoll.

Skolen er en søsterskole av Nidaros Idrettsungdomsskole og sikter seg inn mot elever som ønsker å utvikle seg både faglig og idrettslig.

I likhet med søsterskolen på Østre Rosten har Trondheim Idrettsungdomsskole lærere og trenere med bred akademisk, pedagogisk og sportslig bakgrunn.

I første omgang starter skolen opp ett 8. trinn og ett 9. trinn, men vil utvide med 10. trinn fra neste høst.

Aurora Krog (14) bor på Nardo og har siden 8-års alderen trent kunstløp hos TSK. Som aktiv konkurranseløper har Aurora opptil 12 treningsøkter i uka – åtter økter på isen og fire økter barmarkstrening.

14-åringen er glad for at hun nå får muligheten til å kombinere idrett og skole.

-At skolen har fysisk aktivitet på timeplanen hver dag gjør at man kan få «pushet» seg også i skoletiden. Det å gå på skole sammen med andre som også satser på idrett har dessuten mye å si for motivasjonen, forklarer Aurora som egentlig hadde tenkt å søke plass ved Nidaros Idrettsungdomsskole.

 

André Vestad (13) og Aurora Krog (14) gleder seg til å begynne ved idrettsskolen på Rotvoll. Her sammen med rektor Jostein Iversen.

 

-Det er mange i skøytemiljøet som har gått på Nidaros og som har vært kjempefornøyd. Da vi ringte fikk vi vite at det var lange ventelister, men at det skulle starte opp en ny idrettsskole på Rotvoll som det gikk an å søke på.

Selv om Aurora vil savne klassevenninne ved Sunnland, så gleder hus seg allikevel til å begynne på Rotvoll. For helt «alene» blir hun ikke.

-Vi er to fra kunstløpgruppa i TSK som skal begynne på samme trinn. Vi bestemte oss faktisk for å søke da vi satt på et hotellrom i forbindelse med et mesterskap, smiler Aurora.

En annen som ikke bekymrer seg for det å skulle starte ved en helt annen skole enn klassekameratene er André Vestad (13) fra Ranheim.

-Når man har idretten til felles er det alltid lett å få nye venner. Vi som har hengt sammen i mange år vil uansett fortsatt møtes på fotballbanen, forklarer André som har spilt fotball siden han omtrent kunne å gå.

For med en fotballfrelst pappa og en bestefar som tidligere spilte på A-laget til Molde var det kanskje ikke så rart at det var nettopp fotball André skulle begynne med.

 

 

I dag spiller André midtbane på Ranheim G06. I tillegg til ordinære treninger og kamper blir det også mye egentrening. Veldig mye. For når målet er å bli profesjonell fotballspiller må det satses.

-Om akkurat det ikke skulle skulle gå så har jeg en «backup»-plan, smiler André som forteller at favorittfagene er historie og «mat og helse».

Selv om Trondheim Idrettsungdomsskole vil være en søsterskole av Nidaros Idrettsungdomsskole, vil skolen på Rotvoll ha egen administrasjon og egne lærere, forklarer rektor Jostein Iversen.

-Vi har ansatt mange dyktige og idrettsinteresserte lærere som vil sørge for at også dette blir en skole med glede, begeistring og samhold, og hvor fokus hele tiden ligger på idrettslig og faglig utvikling.

Iversen forteller at man vil bruke sommeren til å gjøre skolebygget klart.

-I tillegg til mange flotte og store klasserom vil skolen har grupperom, gymsal, treningsstudio, auditorium og skolekjøkken. Elevene vil ha tilgang på en flott kantine og det ligger dessuten stor ballbinge like utenfor skolebygget.

Skolestart for 8. og 9. trinn er 19. august. HER kan du søke skoleplass.

Kontaktinformasjon:

Telefon: 91 33 50 45

www.idrettsungdomsskolen.no 

HER FINNER DU TRONDHEIM IDRETTSUNGDOMSSKOLE

(Kart: Google Maps)