12.9 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

Naboprotester stoppet planlagt Dekkmann-bygg

Fylkesmannen har opphevet kommunens vedtak.

- Annonse -

Det var i desember i fjor at Byggesakskontoret godkjente rammesøknaden for et nytt lager- og verkstedbygg med tilhørende kontorer i Sandmovegen 38. Tiltakshaver var selskapet Sandmoen Holding AS som planla å leie ut lokalene til Dekkmann.

Opprinnelig var tomta en del av et større område tiltenkt den tyske byggemarked kjeden Bauhus, men da disse planene ble lagt på is ønsket tiltakshaver å bygge ut området med flere mindre aktører.

Planene om et nytt verkstedbygg falt imidlertid ikke i god jord hos berørte naboer som mente planlagt støyskjerming var alt for dårlig.  I et felles klageskriv signert av 53 naboer i Sandmovegen og Løvaasvegen ble det vist til at nabolaget allerede var plaget av mye støy og støv fra tungtransport og ulik industri.

Beboere på sandmoen poengterer at mye av den naturlige støyskjermingen i form av trær og vegetasjon nå er borte. Bildet er tatt fra gangbrua ved Sandmovegen – Sandbakkvegen . (Foto: privat)

Naboene hadde forståelse for at fortetting er nødvendig og at nye områder må tas i bruk, men mente det planlagte tiltaket i Sandmovegen 38 ikke kunne godkjennes før det var gjort en rekke endringer med henhold til støyskjerming.

Klagen ble i mars behandlet av bygningsrådet som enstemmig opprettholdt vedtaket fra Byggesakskontoret. Klagen ble dermed sendt videre til Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

Nå har Fylkesmannen fattet endelig vedtak i saken. Selv om det i Fylkesmannens orientering først og fremst er tatt utgangspunkt i utnyttelsesgraden av tomta og ikke så mye støyskjerming, så har allikevel naboene på Sandmoen vunnet frem sin klage.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

Siste saker:

ANNONSE: