0.1 C
Trondheim
onsdag, januar 29, 2020

/

Kommunen har trukket rammetillatelse – usikkert når bygging av 228 studenthybler kan starte

Utbygger skal ha tegnet inn deler av naboeiendommen i egen reguleringsplan.

Av Jan Vestre

Saken om hva som skal skje med eiendommen “Drosjenes” i Elgesetergate ruller videre. Nå har Byggesakskontoret opphevet rammetillatelsen for Klæbuveien 22 som ble gitt den 16. mai.

Årsaken er at utbygger Lincoln Holding AS skal ha tegnet inn deler av naboeiendommen Elgesetergate 19 i eget planforslag.

I en klage fra advokatfirmaet Sands heter det at Trondheim kommune “feilaktig har lagt til grunn at de privatrettslige forhold er avklart” og at rammetillatelsen derfor må trekkes.

Dermed er det nå usikkert når byggingen av de planlagte studentboligene faktisk kan begynne. I en pressemelding som ble sendt ut i slutten av juni fortalte Terje Søbstad hos Rostinvest (som eier Lincoln Holding AS) at man så for seg byggestart i august.

Rostinvest AS og HENT AS har signert avtale om bygging av studentboliger i Elgesetergate. Nå er det usikkert når byggingen kan starte. Fv.: Tore Havdal (Rostinvest), Vegard Wollan (Rostinvest), Bahadir Sert i(HENT), Jan Tore, Wilhelmsen (Rostinvest), Kjell Berg (Rostinvest), Stian Grøtan (HENT) og Terje Søbstad (Rostinvest)

Det er imidlertid ikke første gang utbygger har støtt på utfordringer i prosjektet som kalles “Campus 360”.

I januar 2018 vedtok bygningsrådet et midlertidig dele- og byggeforbud på inntil fire år. Årsaken til at det ble nedlagt et midlertidig forbud var kommunes samarbeid med NTNU for lokalisering av en samlet campus i Trondheim.

Da det ble klart at eiendommen Klæbuveien 22 ikke lenger var aktuell som campusformål opphevet bygningsrådet forbudet i april i år. Utbygger hadde måneden før truet kommunen med søksmål for økonomisk tap som følge av det midlertidige forbudet.

Byggesakskontoret har trukket rammetillatelsen for Klæbuveien 22. Utbygger har tre uker på å klage på vedtaket.

Siste saker:

2,884FølgereLik