17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
-Annonse-spot_img

BLOMSTERBYEN: 12 naboer klager på planlagt byggeprosjekt

Får liten støtte hos rådmannen som påpeker at det å ha utsikt fra egen bolig ikke er noen rettighet.

- Annonse -

Det er selskapet Bregnevegen 38 AS som nå ønsker å oppføre 5 eneboliger på tomta til den gamle Sit-barnehagen ved Bregnevegen og Blåklokkevegen.

Eksisterende bygningsmasse huset på 60-tallet butikkjeden Envy og fremstår i dag omtrent som det gjorde den gang.

Planene vekker imidlertid liten begeistring hos naboer i området. Via Pretor advokat har 12 forskjellige naboer i Bregnevegen, Blåklokkevegen og Konvallvegen klaget på Byggesakskontoret vedtak.

I klagen heter det at den planlagte bebyggelsen framstår som lavblokker som vil  bryte med strøkets karakter og som vil forringe både utsikt og solforhold.

I klagen stilles det videre spørsmål rundt kommunens planforståelse og gitte dispensasjoner, og om kommunen har lagt riktig utnyttingsgrad og byggehøyde til grunn for sitt vedtak.

Kolonialbutikken “Easy” flyttet på 60-tallet inn i lokalene i Bregnevegen 38. Senere har bygget huset en av barnehagene til Studentsamskipnaden i Trondheim. (Foto: Trondheim byarkiv/Johan Alme)

Videre heter det at de involverte naboene ikke lenger føler at man har noen demokratisk medvirkning i fortettingsprosjekter som berører en selv.

Rådmannen mener imidlertid området ikke har noen utpreget strøkskarakter og har funnet at eiendommen er godt egnet for fortetting og at byggeprosjektet representerer en god utnyttelse av tomtearealet.

Rådmannen ser at tiltaket kan føre til noe redusert utsikt for noen av naboene, men understreker at utsikt fra egen bolig ikke er noen rettighet i henhold til plan- og bygningsloven.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 13. august

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;