11.2 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021
-Annonse-spot_img

UGLA: -Fortettingen har ødelagt privatlivet og trivselen

Borettslag klager på byggeplaner i Konrad Dahls veg på Byåsen.

- Annonse -

Selskapet Stjern Boligutvikling AS ønsker å bygge to 2-mannsboliger i Konrad Dahls veg 3 på Ugla.

Tiltaket ble første gang godkjent av Byggesakskontoret i desember 2017, men ble påklaget av berørte naboer. Fylkesmannen tok klagen til følge og opphevet kommunens vedtak.

Et omarbeidet byggeprosjekt hvor boligene nå blant annet er tegnet inn med saltak (som er den vanlig takformen i området), ble godkjent av Byggesakskontoret i mai.

Vestmarken Borettslag (Konrad Dahls veg 5) opprettholder imidlertid sin klage og viser til at byggene vil bli “massive og ruvende” og at de “presser grensene både i høyde, utstrekning og plassering”.

Man er videre redd for at Konrad Dahls veg vil bli brukt som parkeringsplass og viser til at dette vil kunne skape trafikkfarlige situasjoner.

I klagen påpekes det at trivselen i flere av boligområdene på Ugla og Kyvannsområdet de siste årene har blitt forringet som følge av de økte fortettingen.

Rådmannen viser til at de nye boligene vil gi flere boenheter og at fortetting er et mål for boligutbyggingen i kommunen. Man mener videre at utbygger har bearbeidet tiltaket på en god måte for å ivareta naboenes interesser.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 13. august

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;