21.2 C
Trondheim
mandag, august 10, 2020

/

Ny runde om omstridt verkstedbygg på Klett

Saken om hva som skal skje med den såkalte "Syltern-tomta" på Klett ruller videre. Etter at Fylkesmannen i februar opphevet kommunens vedtak, er det nå klart for ny runde i bygningsrådet.

Av Jan Vestre

Men med mindre politikerne velger å gå tilbake på sitt tidligere vedtak om midlertidig bygge- og deleforbud, så er det lite som tilsier at Johs. J. Sylteren AS skal få noe nytt gehør for sine byggeplaner med det første.

Åfjord-selskapet ønsker å bygge et 12 meter høyt verkstedbygg for lastebiler og anleggsmaskiner rett ved siden samfunnshuset og idrettsbanen. Planene har vakt stor motstand i lokalsamfunnet som mener tiltaket vil ødelegge muligheten for å kunne etablere et levende bygdesentrum.

Saken begynte med at Byggesakskontoret i februar 2018 innvilget dispensasjon fra høydebestemmelsene i gjeldende reguleringplan. Vedtaket ble påklaget av blant annet idrettslaget og Leinstrand samfunnshus og endte dermed opp i bygningsrådet.

KOMMUNEDELPLAN: Folk på Leinstrand har i mange år etterlyst en kommunedelplan for Klett., Her representert ved Ola Borten Moe, Gunnveig Skjetlein i Leinstrand Samfunnshus og Johanne Storler i Leinstrand IL (t.h.). Johs. J. Sylteren AS mener arbeidet med ny kommunedelplan ikke bør påvirke selskapets planer for den 15 dekar store tomta ved siden av samfunnshuset.

Her valgte politikerne å ta klagene til følge og påla Byggesakskontoret å fatte nytt vedtak i saken. Johs. J. Sylteren AS påklagde det nye vedtaket som innebar at dispensasjonen på byggehøyde ble trukket.

Saken endte opp hos Fylkesmannen som besluttet å oppheve Byggesakskontorets vedtak. Årsaken var mangelfull begrunnelse for vedtaket og at det ikke klart fremgikk hvordan vilkårene i plan- og bygningslovens § 19-2 var vurdert.

Selv om Fylkesmannen ikke tok stilling til hvorvidt dispensasjon burde gies, gjorde vedtaket at kommunen var nødt til å behandle saken på nytt.

Byggesakskontoret fattet i mars nytt vedtak hvor man på nytt avslo dispensasjonssøkanden. Vedtaket ble påklaget av Johs. J. Sylteren AS som mente avslaget ikke var faglig begrunnet.

Johs. J. Sylteren AS mener en utbygging på tomta vil gi positive ringvirkninger for både lokalsamfunn og sentrumsutvikling, og at det derfor ikke bør være nødvendig å vente på den nye kommunedelplanen for Klett.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 13. august

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

3,268FølgereLik