21.2 C
Trondheim
mandag, august 10, 2020

/

-Folk i Klæbu kan komme til å stemme taktisk

VALG 2019: Holder meningsmålingene seg må Klæbu nøye seg med fire representanter i det nye bystyret i Trondheim. -Vi skulle gjerne hatt et par til, sier tidligere Klæbu-ordfører Jarle Martin Gundersen (Sp)

Av Jan Vestre

Selv om Klæbu og Trondheim først slår seg sammen 1. januar 2020, så vil høstens kommunevalg foregå som om sammenslåingen allerede har funnet sted.

Bydelsnytt har gått gjennom valglistene til samtlige partier for å se hvilke Klæbu-politikere som har en sjanse til å komme inn i det nye bystyret.

NB! Vi har i denne saken ikke tatt hensyn til eventuelle personstemmer og slengere.

Om valgresultatet blir som i 2015 så vil følgende komme inn:

  • Ruth Marie Torvik (Ap)
  • Alf Tømmervold (Ap)
  • Jan Erik Engan (Høyre)
  • Efia Maria Damba (SV)
  • Jarle Martin Gundersen (Sp)

Skulle siste meningsmåling holde seg så vil Arbeiderpartiets to representanter falle ut.

Tidligere Klæbu-ordfører Jarl Martin Gundersen står på sikker plass for Senterpartiet. Han skulle gjerne hatt med seg flere sambygdinger inn i det nye bystyret.

-Når det ble som det ble med Kirsti Tømmervold så burde Arbeiderpartiet ha sørget for å få de to andre klæbyggene lenger opp på lista. Nå kan det ende opp med at det klart største partiet ikke vil ha en eneste representant fra Klæbu.

Gundersen utelukker ikke at flere vil komme til å stemme taktisk.

Jomar Aftret (Foto: privat)

-Det er absolutt en mulighet. Når Klæbu nå går fra å være en egen kommune til å bli en bydel i Trondheim så er mange opptatt av at Klæbu skal få størst mulig representasjon i det nye bystyret.

En annen som står på sikker plass er Jomar Aftret (FrP). 48-åringen er utdannet tømrer og har sittet i kommunestyret i Klæbu i 20 år.

-Jeg har ikke noe grunnlag for å si at folk i Klæbu vil komme til å stemme taktisk, men det er naturlig at noen velger å stemme frem sambygdinger på listene.

Selv om Høyre den siste tiden har slitt på meningsmålingene så må partiet gå på en skikkelig smell for at Jan Erik Engan (45) ikke skal få plass i det nye bystyret.

Efia Maria Damba (26) jobber som barnevernpedagog og har sittet i kommunestyret og formannskapet i Klæbu siden 2011. SV-politikeren er satt opp på 3. plass på valglisten og er etter alle solemerker sikret plass i det nye bystyret.

Efia Maria Damba

Når det gjelder Arbeiderpartiet så må vi altså ganske langt ned på lista for å finne de første klæbyggene – Ruth Marie Thorvik på 23. plass og Alf Steinar Tømmervold på 24. plass.

Om valgresultatet blir som i 2015 så vil begge få plass i det nye bystyret.

Skulle de siste meningsmålingene holde seg så vil partiet få inn 21 representanter, noe som gjør at både Thorvik og Tømmervold vil falle ut.

En annen som har en reel mulighet for å komme inn er KrFs Ann Kristin Torp Bakken som er satt opp på 3. plass bak Geirmund Lykke og Ingrid Marie Hildrum.

Når det gjelder de andre partiene så glimrer klæbyggene med sitt fravær eller er satt såpass langt ned på lista at de ikke har noen sjanse for å komme inn i bystyret.

Miljøpartiet De Grønne har riktignok satt opp Siv Maren Sandnes og Astrid Grendstad på henholdsvis 10. og 11. plass, men med mindre MDG gjør tidenes brakvalg så vil ingen av de to komme inn i det nye bystyret.

Ann Kristin Torp Bakken stiller til valg for Kristelig Folkeparti. (Foto: privat)

Rødt har lenge seilt i medvind på meningsmålingene. Partiet har imidlertid ikke funnet plass til noen klæbygg på de øverste plassene.

Venstre har satt opp Geir Liang (50) på en 5. plass, men med mindre seksjonsoverlegen ved helse Midt-Norge får mange personstemmer så vil han ikke komme inn i bystyret.

Pensjonistpartiet har kun én klæbygg på valglista – Bjørn Kristian Lervold på 22. plass.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

3,268FølgereLik