- Annonse -

Odd Reitan ønsket Trondhjem Rotary velkommen tilbake til Britannia

En av landets eldste Rotary-klubber, Trondhjem Rotary Klub, kunne mandag flytte inn på Britannia Hotel igjen.

- Annonse -

Klubben brukte Britannia for sine møter i 90 år inntil oppussingen startet, og det var selveste kolonialmajor Odd Reitan som ønsket velkommen tilbake.

Reitan benyttet anledningen til å fortelle historien om da han for 19 år siden ansatte sin nåværende økonomidirektør.

–Du må ha stålkontroll på økonomien, og så må du ha nok penger til å kjøpe Britannia hvis det blir til salgs, hadde han sagt til henne.

Hotellets direktør, Mikael Forselius, kunne på sin side fortelle at selv om vi trøndere kanskje syntes at rommene på Britannia var dyre, viste sammenligningen med de andre hotellene i kjeden The Leading Hotels of the World, at Britannia var deres billigste hotell i Europa.

Herreklubb

Rotary ble startet allerede i 1905 som en herreklubb med ledere fra forskjellige bransjer som ønsket å rydde opp i korrupsjonen i Chicago.

-Nå har Rotary blitt en helt annen organisasjon. Vi er både menn og kvinner, vi har bortimot 40.000 klubber i 200 land, og er engasjert i en rekke veldedige prosjekter verden over, forteller president i Trondhjem Rotary Klub, Torbjørn Sølsnes.

I Trondheim har man i dag 7 klubber som alle møtes én gang i uka på faste møtetidspunkt.

-Å være medlem i Rotary gir mulighet til å knytte nettverk og vennskap med spennende mennesker, høre interessante foredrag eller engasjere seg i et lokalt eller internasjonalt prosjekt. Ikke minst gir det internasjonale nettverket mulighet for samarbeid og vennskap på tvers av landegrenser, forteller Sølsnes.

Årets motto for Rotary-klubbene er «Rotary Connects the world»

I år rettes fokus mot ungdomsutveksling, egne fredssenter på universiteter over hele verden og en kampanje for å utrydde polio, forklarer Rotary-presidenten.

HER finner du mer informasjon om Trondhjem Rotary Klub

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: