10.8 C
Trondheim
tirsdag, juli 14, 2020

/

Nå skal politikerne ta stilling til riving av Siemensblokka

Byantikvaren mener Simensblokka er et landemerke som bør bevares. I begynnelsen av oktober skal bygningsrådet ta stilling til riving. Elin Marie Andreassen (FrP) er ikke i tvil om hva hun vil stemme for.

Av Anette Hagen

Mange i Trondheim har et forhold til den røde Siemens-blokka på Sluppen. Ikke minst på grunn av det elektriske juletreet som har lyst opp i adventstiden siden 1964.

Siemens flyttet ut av blokka i oktober fjor og leier i dag lokaler i det gamle NAV-bygget på andre siden av Bratsbergvegen.

Siemens ser på blokka som et utdatert kontorbygg som til tross for sine arkitektoniske kvaliteter ikke møter bedriftens behov for et moderne kontorbygg. Siemens ønsker derfor å rive blokka for å starte detaljprosjekteringen av et nytt kontorbygg på samme tomt.

Rådmannen erkjenner at Siemens har behov for en “hensiktsmessig og framtidig god kontorløsning”, men vurderer det som uheldig å tillate rivning før man har avklart spørsmålet om bevaring.

En ny Simens-blokk vil ikke skille seg nevneverdig fra den gamle (Skisse: Siemens)

Rådmannen mener videre at en riving av høyblokka vil kreve ny reguleringplan da signalisert arealbehov for planlagt nybygg vil være av en slik art at plankravet i KPA slår inn. Siemens er uenig i denne vurderingen.

En som heller ikke er enig i rådmannens vurdering er Fremskrittpartiets gruppeleder Elin Marie Andreassen.

-Hva er viktigst for Trondheim å beholde for fremtiden – et “top notch” internasjonalt selskap som Siemens, eller et gammelt kontorbygg som ikke lenger er funksjonelt? Jeg mener svaret på det må være opplag.

Andreassen mener det er interessant å se hvordan Simens ser for seg et nytt kontorbygg.

-De foreløpige skissene viser ikke akkurat noe fremmedelement i bybildet, men det er uansett ikke det vi skal ta stilling til nå.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 1. oktober

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

3,220FølgereLik