19.4 C
Trondheim
fredag, juni 5, 2020

/

Regn, regn, regn og så litt sol

HELGEVÆRET: Kommer store mengder nedbør over Trondheim både fredag og lørdag.

Av Anette Hagen

NVE har sendt ut flomvarsel for deler av Trøndelag for fredag og lørdag. Jo lenger nord – jo mer regn. På det meste ventes det ikke mindre enn 100mm nedbør.

Foreløbig ser det ut til at Trondheim skal gå klar det verste av regnværet med rundt 20mm nedbør. Dette kan imidlertid fort snu, forteller statsmeteorolog Marit Berger til Bydelsnytt.

-Det er lavtrykket over Grønland som er årsaken til nedbørsfronten som nå er på vei inn over Trøndelag og Nordland. Hvor langt sør nedbørsfronten vil gå kommer mye an på hvordan høytrykket lenger sør i landet utvikler seg.

Skulle nedbørsfronten krype sørover så kan det komme opp mot 40-50 mm nedbør i løpet av fredag og lørdag. Og regnet vil merkes over hele byen.

(Foto: Carl-Erik Eriksson)

-Forskjellen på bygenedbør og frontnedbør som det er i dette tilfellet, er at det ikke er snakk om store lokale forskjeller. Dermed vil det regne like mye nesten uansett hvor man bor i Trondheim, forklarer Berger.

Når det gjelder Trondheim så ser det ut til at mesteparten av nedbøren vil komme natt til fredag og utover fredagen.

Søndag blir det derimot oppholdsvær.

-Hvorvidt det blir sol fra skyfri himmel er usikkert, men det blir ihvertfall forholdsvis fine temperaturer og oppholdsvær, avslutter statsmeteorologen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

2,957FølgereLik