-3.9 C
Trondheim
mandag, mars 8, 2021
-Annonse-

STUBBAN: Mener eneboliger vil forringe kommunens friarealer

Byggesakskontoret har avslått søknaden om å få bygge to eneboliger i Stubbanvegen 26. Nå kommer saken opp i bygningsrådet.

Det aktuelle byggeprosjekt omfatter oppføring av to eneboliger med takterrasser på øverste takplan samt støttemurer. Det omsøkte tiltaket krever dispensasjon fra blant annet utnyttelsegrad av tomta og beboelsesrom over 2. etasje.

Det har ikke kommet inn merknader fra noen av naboene i området. Eierskapsenheten i Trondheim kommune mener imidlertid plasseringen av det ene huset i skråningen ned mot kommunens friområde, er svært uheldig.

Dette da huset ifølge Eierskapsenheten vil oppleves som dominerende mot kommunens grøntområdet, og da all vegetasjon i skråningen vil måtte fjernes.

Tiltakshaver viser i sin klage til andre byggeprosjekt i Trondheim hvor det er etablert takterrasser med utvendig trappeløsning.

Tiltakshaver påklagde vedtaket fra Byggesakskontoret som man mente var mangelfullt og uten henvisning til relevante saker og bestemmelser.

Man mente det ikke forelå noen klar begrunnelse for hvorfor takterrassene var “estetisk uheldig” og viste til en rekke andre fortettingssaker og byggeprosjekt i området.

Saken kommer opp i bygningsrådet tirsdag 1. oktober

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

PÅ FORSIDEN NÅ

PLAN- OG BYGGESAKER

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;