1.8 C
Trondheim
søndag, april 11, 2021

/

Vil innføre gratis SFO for alle 1. klassinger i Trondheim

De rød-grønne vil begynne opptrappingen allerede neste høst.

Av Jan Vestre

Gratis kjernetid på SFO for alle 1. klassinger var et sentralt valgløfte for Arbeiderpartiet under høstens valgkamp.

Det var derfor en fornøyd Roar Aas (Ap) som under gårsdagens pressekonferanse kunne fortelle at partiet hadde fått gjennomslag i forhandlingene for en opptrapping av dagens prøveordning.

Også kommende varaordfører Mona Berger (SV) var godt fornøyd med at de fire partiene var kommet til enighet i spørsmålet.

-For SV har det vært avgjørende at vi skal jobbe for å utjevne de sosiale og økonomiske forskjellene i byen våres. Samarbeidspartiene er enige om å prioritere universelle ordninger som barnetrygd og gratis SFO.

LES OGSÅ: Suksess med gratis SFO ved Kolstad skole

Kolstad og Lilleby skoler har de siste årene deltatt i et statlig finansiert prøveprosjekt hvor alle elever ved 1. til 4. trinn har fått tilbud om gratis kjernetid på SFO.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) sier til Bydelsnytt at man vil utvide ordningen til flere av byens skoler allerede fra neste høst.

-Det alle partiene er enige om er at man ønsker å innføre gratis kjernetid på SFO for alle 1. klassinger i løpet av kommende periode. Hvordan og hvor raskt dette vil skje må vi få komme tilbake til etterhvert.

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;