Her bygges et av Heimdals mest populære boligprosjekt

Nybyggprosjektet Heimdalsporten er i ferd med å bli en salgssuksess. Mange vil bo sentralt på sørsiden av byen, i gangavstand til butikker, metrobuss og arbeidsplasser.

Christoffer Søbstad i Rett Hjem Bolig og Bernt Skarsvaag i Aktiv Nybygg mener Heimdalsporten er det mest sentrale nybyggprosjektet i Trondheim sør (Foto: Renate Brødreskift)

Skrevet av Renate Brødreskift

Siden salgsstart i august 2018 er det solgt 77 leiligheter i det nye boligprosjektet som er under etablering på området mellom 3T Rosten og eneboligstrøket i Peder Morsets vei og Lerkeveien.

Her skal det reises fire bygg på henholdsvis sju og åtte etasjer, med leiligheter som spenner fra små toroms til store tre- og fireromsleiligheter.

I starten av september ble byggetrinn 3 lagt ut for salg, og i løpet av den første uka ble seks leiligheter i byggetrinnet solgt. Eiendomsmegler i Aktiv Nybygg Bernt Skarsvaag forteller om stor interesse for prosjektet.

– Salget har vært bra målt opp mot andre prosjekter i bydelen. Vi har solgt flere leiligheter enn det man har solgt til sammen i seks andre nybyggprosjekter i Trondheim sør, sier han.

På tomta mellom 3T Rosten og villastrøket på Heimdal skal Rett Hjem Bolig bygge fire åtteetasjes punkthus. De første leilighetene vil være innflyttingsklare i oktober 2020.

Nærhet til ulike servicefunksjoner, treningssenter, legesenter, nærbutikker, City Syd og Heimdal sentrum gjør Heimdalsporten til et attraktivt sted å bo. Og med metrobussholdeplass rett utenfor døra blir reiseveien til jobb eller Midtbyen kort.

– Dette er det mest sentrale prosjektet i Trondheim sør. Her har du gåavstand til mange arbeidsplasser på sørsida, og Sluppen og alle arbeidsplassene der er bare tre metrobuss-stopp unna, sier Skarsvaag, som kan fortelle at de har kjøpere fra Tiller, Byåsen, sentrum og fra østsiden av byen.

Kvm-pris under 50.000,-

Leilighetene i byggetrinn 3 er fra 35,5 til 76 kvadratmeter store. I tillegg har man mulighet til å slå sammen to leiligheter i en valgfri etasje til en stor leilighet på 124 kvadrat.

Christoffer Søbstad i Rett Hjem Bolig, som er prosjektets utbygger, sier de gjør dette for å kunne tilby store leiligheter til en gunstig pris.

– Vil man ha en stor leilighet i Trondheim så ligger den vanligvis på toppen. I 1. etasje vil leiligheten koste 5,1 millioner, og i 4. etasje vil den koste 6,28 millioner. Kvadratmeterprisen på en så stor leilighet blir da på godt under 50 000 kroner i første etasje. Det er det ingen andre som er i nærheten av å tilby. Vi er også eneste utbygger i Trondheim som tilbyr fullverdige toromsleiligheter til under 2 millioner, sier Søbstad.

Han forteller at kjøperne er både unge og godt voksne, par og enslige.

– Det er få kjøpere med barn. Enten kjøper man før man får barn eller etter at ungene har flyttet ut. Det blir en god miks i bomiljøet. De sameiene som fungerer best er der det er en fin miks av ungt og gammelt, sier Søbstad.

Grønt og luftig

Heimdalsporten føres opp som såkalte punkthus – det vil si frittstående bygg med en inngang.

– Det blir plass til mye mer grøntområder mellom blokkene, alle leilighetene får utsyn, det blir ingen svalganger, og det blir luftigere og mer lys i leilighetene, sier Søbstad

Prosjektet har parkeringsplasser til 80 prosent av leilighetene, 400 sykkelparkeringsplasser, smørebod, fellesboder og en fullutstyrt bilvaskehall. Søbstad sier dette er fasiliteter som er svært etterspurt.

– Vi ser at de som flytter fra enebolig savner en plass å vaske bila si eller å fikle med et eller annet. Dette har vi tilbudt tidligere, til stor suksess, sier han.

De første leilighetene i Heimdalsporten skal etter planen være innflyttingsklare senest 1. oktober 2020, og hele prosjektet ferdig innflyttet i desember 2021.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.