11.2 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021

Her bygges et av Heimdals mest populære boligprosjekt

Nybyggprosjektet Heimdalsporten er i ferd med å bli en salgssuksess. Mange vil bo sentralt på sørsiden av byen, i gangavstand til butikker, metrobuss og arbeidsplasser.

Skrevet av Renate Brødreskift

Siden salgsstart i august 2018 er det solgt 77 leiligheter i det nye boligprosjektet som er under etablering på området mellom 3T Rosten og eneboligstrøket i Peder Morsets vei og Lerkeveien.

Her skal det reises fire bygg på henholdsvis sju og åtte etasjer, med leiligheter som spenner fra små toroms til store tre- og fireromsleiligheter.

I starten av september ble byggetrinn 3 lagt ut for salg, og i løpet av den første uka ble seks leiligheter i byggetrinnet solgt. Eiendomsmegler i Aktiv Nybygg Bernt Skarsvaag forteller om stor interesse for prosjektet.

-Salget har vært bra målt opp mot andre prosjekter i bydelen. Vi har solgt flere leiligheter enn det man har solgt til sammen i seks andre nybyggprosjekter i Trondheim sør, sier han.

På tomta mellom 3T Rosten og villastrøket på Heimdal skal Rett Hjem Bolig bygge fire åtteetasjes punkthus. De første leilighetene vil være innflyttingsklare i oktober 2020.

Nærhet til ulike servicefunksjoner, treningssenter, legesenter, nærbutikker, City Syd og Heimdal sentrum gjør Heimdalsporten til et attraktivt sted å bo. Og med metrobussholdeplass rett utenfor døra blir reiseveien til jobb eller Midtbyen kort.

-Dette er det mest sentrale prosjektet i Trondheim sør. Her har du gåavstand til mange arbeidsplasser på sørsida, og Sluppen og alle arbeidsplassene der er bare tre metrobuss-stopp unna, sier Skarsvaag, som kan fortelle at de har kjøpere fra Tiller, Byåsen, sentrum og fra østsiden av byen.

Kvm-pris under 50.000,-

Leilighetene i byggetrinn 3 er fra 35,5 til 76 kvadratmeter store. I tillegg har man mulighet til å slå sammen to leiligheter i en valgfri etasje til en stor leilighet på 124 kvadrat.

Christoffer Søbstad i Rett Hjem Bolig, som er prosjektets utbygger, sier de gjør dette for å kunne tilby store leiligheter til en gunstig pris.

-Vil man ha en stor leilighet i Trondheim så ligger den vanligvis på toppen. I 1. etasje vil leiligheten koste 5,1 millioner, og i 4. etasje vil den koste 6,28 millioner. Kvadratmeterprisen på en så stor leilighet blir da på godt under 50 000 kroner i første etasje. Det er det ingen andre som er i nærheten av å tilby. Vi er også eneste utbygger i Trondheim som tilbyr fullverdige toromsleiligheter til under 2 millioner, sier Søbstad.

Han forteller at kjøperne er både unge og godt voksne, par og enslige.

–Det er få kjøpere med barn. Enten kjøper man før man får barn eller etter at ungene har flyttet ut. Det blir en god miks i bomiljøet. De sameiene som fungerer best er der det er en fin miks av ungt og gammelt, sier Søbstad.

Grønt og luftig

Heimdalsporten føres opp som såkalte punkthus – det vil si frittstående bygg med en inngang.

-Det blir plass til mye mer grøntområder mellom blokkene, alle leilighetene får utsyn, det blir ingen svalganger, og det blir luftigere og mer lys i leilighetene, sier Søbstad

Prosjektet har parkeringsplasser til 80 prosent av leilighetene, 400 sykkelparkeringsplasser, smørebod, fellesboder og en fullutstyrt bilvaskehall. Søbstad sier dette er fasiliteter som er svært etterspurt.

–Vi ser at de som flytter fra enebolig savner en plass å vaske bila si eller å fikle med et eller annet. Dette har vi tilbudt tidligere, til stor suksess, sier han.

De første leilighetene i Heimdalsporten skal etter planen være innflyttingsklare senest 1. oktober 2020, og hele prosjektet ferdig innflyttet i desember 2021.

 

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;