Her kan du kjøpe leilighet til under 700 000

Trøbbel med å komme deg inn på boligmarkedet? På Hårstad Minde har du mulighet til å eie din egen leilighet for en rimelig penge.

Nils Borgar Husby (bildet) hos Heimdal Eiendomsmegling har så langt solgt 12 leiligheter i byggetrinn 1 på Hårstad Minde. Han sier en stor del av kjøperne er unge førstegangskjøpere. (Foto: Renate Brødreskift)

Skrevet av Renate Brødreskift

Kravet om egenkapital på 15 prosent av boligens totalpris gjør at mange førstegangskjøpere sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.

Med boligprosjektet Hårstad Minde på Tiller vil Heimdal Eiendomsmegling i samarbeid med Obos Eiendomsforvaltning gi unge boligkjøpere muligheten til å kjøpe leilighet med lavt innskudd og lave månedlige kostnader.

Salget av de 52 leilighetene i byggetrinn 1 er allerede godt i gang. Eiendomsmegler i Heimdal Eiendomsmegling Nils Borgar Husby forteller at det så langt er solgt 12 leiligheter, i stor grad til unge boligkjøpere.

Prosjektet er finansiert etter borettslagsmodellen, som sier at borettslag kan ta opp inntil 70 prosent av prosjektets verdi i et langsiktig lån som betjenes av fellesutgiftene. Det vil si at innskuddet kan være så lavt som 30 prosent av totalsummen.

52 LEILIGHETER: Det første bygget som reises på Hårstad Minde vil bestå av 52 leiligheter i størrelsen 37-75 kvadratmeter. Alle leilighetene har parkeringsplass og bod i parkeringskjeller.

– Her er det tatt opp et felleslån på 70 prosent av prosjektets verdi. Lånet er avdragsfritt i 10 år, og har en lav rente på 2,2 prosent.  Dette gir en billigere finansiering, og har ført til at vi har trukket til oss mange yngre kjøpere. Det vil være vesentlig billigere å bo i egen eid bolig enn å leie tilsvarende, sier Husby.

Rimelig og trygt

Han illustrerer med et priseksempel på den billigste leiligheten i prosjektet, som er på 37 kvadratmeter og har en totalpris på 2 190 000 kroner.  Med en egenkapital på 30 prosent blir prisen 657 000 kroner.

De månedlige bokostnadene, som inkluderer fellesutgifter og strøm, blir på litt over 4500 kroner. Dersom kjøper bare har 15 prosent egenkapital og må ta opp resten av innskuddet som lån, blir de månedlige bokostnadene cirka 6500 kroner, inkludert fellesutgifter, strøm, renter og avdrag.

– For de som har mer penger enn 30 prosent av boligens verdi i egenkapital, er det en såkalt IN-ordning, som gjør at man kan betale ned hele eller deler av sin andel av fellesgjelden og dermed få lavere fellesutgifter, forklarer Husby.

I boligprosjektet Hårstad Minde har du mulighet til å sikre deg en leilighet med et innskudd på 657 000 kroner

Han sier det er etablert en sikringsordning for borettslaget, slik at du som andelseier ikke belastes ekstra dersom andre andelseiere ikke betaler fellesutgiftene.

– Det har vært folk som har vært redde for å kjøpe i borettslag fordi borettslag kan gå konkurs. Det slipper man her. Det er trygt å kjøpe bolig her, sier Husby.

Fra 37 til 75 kvm

Til sammen vil Hårstad Minde utgjøre rundt 200 boenheter når hele prosjektet er ferdig. Byggetrinn 1 består av ulike leilighetstyper, i størrelsen 37 til 75 kvadratmeter.

De fleste leilighetene ligger sørvendt, og alle leilighetene har parkeringsplass og bod i parkeringskjeller. Husby trekker frem at Hårstad Minde ligger både landlig og sentralt til på Tiller, i nærhet til turområder, servicetilbud, kollektivtilbud, skoler og idrettslag.

– Bare hør hvor stilt det er her. Prosjektet ligger jo i et rent boligområde, med nærmeste bussholdeplass i Harald Torps vei bare et par steinkast unna, sier han.

Husby sier det vil komme opp et visningslokale på tomta snart, og sier de håper å komme i gang med byggingen før jul. Prosjektets utbygger er Hårstad Minde AS, og entreprenør er Børset & Bjerkset Entreprenør AS.

 

 

Nils Borgar Husby

MAIL: nils.husby@hem.no

TLF.: +47 957 37 869

Kontakt meg om du har spørsmål om disse boligene! 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.