14 C
Trondheim
søndag, september 26, 2021
- Annonse -spot_img

BERG: Vurderer tvangsmulkt mot eier av hybelhus i Jonsvannsveien

Kommunen er lei av utleieselskapets gjentatte forespørsler om å få utsatt fristen for retting av avvik.

- Annonse -

Byggesakskontoret avhold i mai en tilsynsbefaring ved Jonsvannsveien 27. Boligen eies av et utleieselskap og er bygd om til et rent hybelhus.

Under tilsynet ble det avdekket en rekke avvik, blant annet skal kjelleretasjen ha blitt tatt i bruk uten nødvendig ferdigattest og brannprosjektering.

Etter tilsynet ble Trøndelag brann- og redningstjeneste tipset av en beboer som mente kjelleren ikke var blitt fraflyttet til tross for pålegget fra kommunen.

Styreleder i utleieselskapet sendte i august en mail til Byggesakskontoret hvor man sa at kjelleren ikke var utleid.

Utsatt frist

Etter tilsynet fikk selskapet frist til 1. september for prosjektering av alle fagområder mens fristen for retting og ferdigstillelse av alle arbeidene til ble satt til 1. november.

Jonsvannsveien 27 består av en rekke hybler fordelt på husets 1. og 2. etasje

Ansvarlig søker ba i slutten av august om å få utsatt de to fristene til henholdsvis 1. oktober og 1. desember på grunn av ferieavvikling.

Like før fristen for prosjektering gikk ut ble det sendt en ny forespørsel om å få utsatt fristene, denne gangen til 1. november og 1. januar 2020.

Byggesakskontoret mener fremgangsmåten med anmodning om lang og gjentatt utsettelse i utgangspunkt er problematisk, og har nå gitt varsel om pålegg om retting av avvik.

Utleieselskapet har nå fått frist til den 1. november med å sende en søknad som klart forteller hvordan avvik rundt antall boenheter, utførelse og brannprosjektering tenkes løst.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:spot_img

LES OGSÅ