- Annonse -

-Folk putter refleks på bikkja men glemmer seg selv

Kun 4 av 10 nordmenn bruker refleks. Og det er menn over 30 som slurver mest.

- Annonse -

I forbindelse med «Refleksdagen 2019» har lærerstudenter ved NTNU denne uken besøkt flere trondheimsskoler for å dele ut gratis refleks.

Så langt har Lade skole, Ranheim skole, Nidarvoll skole, Charlottenlund vgs og Tiller vgs fått besøk. For refleksbrikkene er ikke bare forbeholdt de yngste elevene, forteller rådgiver ved Trygg Trafikk i Trondheim Glenn Earl Eide.

-Du kan godt si det slik at jo eldre vi blir, jo dårligere blir vi til å bruke refleks. Derfor har vi i år også besøkt videregående skoler.

I en ny landsomfattende spørreundersøkelse fra Kantar TNS svarer 4 av 10 nordmenn at de ikke bruker refleks. Dette til tross for at det skal finnes rundt 20 millioner refleksbrikker liggende i norske hjem.

-Problemet er ikke det at folk mangler refleksbrikker. Problemet er at man lar de ligge i skuffer og skap, forteller Eide som påpeker at foreldre som regel er flinke til å passe på at barna har refleks på seg.

-Det er når det kommer til oss selv av vi slurver. Folk er nøye med å putte refleks på bikkja si når man skal ut og gå tur, men velger å droppe seg selv.

Trygg Trafikks 5 beste reflekstips:

  1. Fest refleks på alle jakker, sekker og vesker – da har du alltid med deg refleks.
  2. Bruk to eller flere reflekser. Da er du synlig fra alle kanter.
  3. Refleks synes best når den beveger seg. Fest refleks på armer og bein.
  4. Hengereflekser bør henge i knehøyde for best mulig effekt.
  5. Reflekser er forbruksvare som blir slitt over tid. Bytt ut gamle reflekser!

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: